Επικαιρότητα

Μία πόλη αριστείας

Off

Συνέχεια σε μια παράδοση δεκαετιών που θέλει τα Γιαννιωτόπουλα να καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες  στις πανελλαδικές εξετάσεις δόθηκε και τη φετινή χρονιά, με το 87% περίπου των υποψηφίων, να πετυχαίνουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τα στοιχεία, μαζί με τα συγχαρητήρια στους μαθητές και σε όλους όσοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία, έδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης, εκφράζοντας την ικανοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις επιτυχίες αυτές.
Σε σύνολο 1360 υποψηφίων στο νομό Ιωαννίνων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, επιτυχόντες ήταν 1180. Από τους 975 υποψηφίους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για πρώτη φορά, οι 280 πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Μία επιλογή που αναδεικνύει αφενός την σπουδαιότητα που έχει το τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα για την τοπική κοινωνία και αφετέρου και την γενικότερη εκτίμηση για το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών. Καθοριστικής σημασίας βέβαια είναι και η οικονομική κατάσταση, που επιδρά σημαντικά στις αποφάσεις και επιλογές των υποψηφίων.
«Συνεχίζουμε μια παράδοση πολλών ετών στα Γιάννινα με πολλές επιτυχίες, ακόμη και σε σχολές υψηλής ζήτησης. Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα στα παιδιά και έπειτα στις οικογένειές τους, στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα σχολεία, αλλά και τα φροντιστήρια», τόνισε ο κ. Ράπτης.

Συνταγή επιτυχίας
 στα ΔΩΔΩΝΑΙΑ
Για μία ακόμη χρονιά τα ΔΩΔΩΝΑΙΑ Εκπαιδευτήρια βρίσκονται στην κορυφή των επιτυχιών αφού το 85,1% των υποψηφίων πέτυχε σε ΑΕΙ, εκ των οποίων το 63,6% σε σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι ιατρικές, η νομική και τα πολυτεχνεία.
Σε σχολές πρώτης προτίμησης εισάγονται σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι με την διεύθυνση των εκπαιδευτηρίων να εκφράζει τα συγχαρητήρια στα παιδιά και να εύχεται καλή σταδιοδρομία σε όλους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου