Επικαιρότητα

Μηνύματα στήριξης των νέων

Off

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι ανακοινώσεις εκπροσώπων φορέων για τους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων 
Συγχαρητήρια στους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκας. Στο μήνυμα αναφέρει:
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους εσάς τους μαθητές που πετύχατε να εισαχθείτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εργαστήκατε σκληρά, περάσατε μέσα από μια απαιτητική εξεταστική διαδικασία και πλέον σας αξίζει να απολαύσετε τα αποτελέσματα των κόπων σας. Να έχετε  καλή συνέχεια στο δρόμο που ανοίγεται μπροστά σας  και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρα σας.
Αξίζουν βεβαίως συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς  σας που για άλλη μια φορά ήταν οι πιο ισχυροί σύμμαχοι στην προσπάθεια σας.  
Απευθυνόμενος στους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλω να τους πω πως δεν υπάρχουν «επιτυχίες» και «αποτυχίες». Υπάρχουν προκλήσεις κι ευκαιρίες που η ζωή μας επιφυλάσσει, γι’ αυτό κι ο αγώνας μας ποτέ δεν σταματάει.  
Τέλος θέλω να καλωσορίσω στα Γιάννενα τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και σπουδαστές  που έρχονται και φέτος  στην πόλη μας από άλλες περιοχές. 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
Με αφορμή τις επιτυχίες των μαθητών του Δήμου Πωγωνίου στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Δήμος Πωγωνίου συγχαίρει τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Στη ζωή τους ανοίγει πλέον μία καινούργια σελίδα γεμάτη προκλήσεις. Αισθανόμαστε μεγάλη περηφάνια που το Πωγώνι συνεχίζει να διατηρεί τα πετυχημένα ποσοστά εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των νέων πλέον φοιτητών. 
Για όσους μαθητές δεν κατάφεραν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σημειώνουμε ότι η προσπάθειά τους μπορεί να έχει και συνέχεια, η οποία τους ευχόμαστε να είναι επιτυχημένη την επόμενη χρονιά».
 
Το Εργατικό Κέντρο
H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με ανακοίνωσή του «συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Ευχόμαστε  στη νέα γενιά καλή δύναμη για τις δύσκολες μέρες που έρχονται και καλούς αγώνες για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα. 
Ανεξάρτητα από το πώς διακυμάνθηκαν οι βάσεις εισαγωγής, η κάθε λαϊκή οικογένεια, ο κάθε απόφοιτος γνωρίζει τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν από δω και μπρος στην προοπτική των σπουδών. 
Τα εμπόδια αυτά μετατρέπονται σε αδιέξοδα για τα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και οι οποίοι τώρα μπαίνουν σε  ένα εμπόριο ελπίδας, για «ένα κάποιο χαρτί» επαγγελματικής αποκατάστασης.
Για ακόμα μια φορά έρχεται στην επικαιρότητα η ανάγκη να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση. Για κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών στην πόλη μας, για δωρεάν μεταφορές, για δωρεάν συγγράμματα και εξοπλισμό, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση», σημειώνει.
«Παράλληλα, είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για τους νέους που δεν κατάφεραν να περάσουν ή και για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο. Για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», καταλήγει.

Ο Δήμαρχος Ζηρού 
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Θέλω να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας  οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Εύχομαι να είναι υγιείς, δημιουργικοί και οπλισμένοι με τα χρήσιμα  εφόδια της γνώσης να πετύχουν και στον δύσκολο στίβο της ζωής. 
Θέλω επίσης να συγχαρώ τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σε εποχές δύσκολες, συνέβαλλαν με την υποστήριξη τους αλλά και με την μετάδοση των γνώσεων τους σ' αυτή την επιτυχία. 
Για τις μαθήτριες και τους μαθητές οι οποίοι δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα θα ήθελα να τους πω να μην απογοητευθούν. Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και είναι βέβαιο ότι θα έχουν πολλές ευκαιρίες και προκλήσεις προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Ο Δήμος Ζηρού θα είναι πάντα στο πλευρό όλων των νέων για να στηρίξει τις προσπάθειές τους".

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου