Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 06:53
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αυγούστου 2016
Επικαιρότητα

Με το βλέμμα στην επόμενη χρονιά

Off

Την ικανοποίησή του για την έναρξη και πρόοδο των εργασιών στη Γέφυρα της Πλάκας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, δίνοντας και ένα αρχικό χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών.
Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι δυο πρώτες πασσαλώσεις στο ανατολικό βάθρο του γεφυριού και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό υπολογίζεται ότι καθημερινά είναι εφικτό να ολοκληρώνονται άλλες δυο, έτσι ώστε εντός του επόμενου δεκαημέρου να έχουν ολοκληρωθεί.
Ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό και δύσκολο έργο όμως εάν όλα κυλήσουν ομαλά, οι εργασίες από την άνοιξη του 2017 θα εντατικοποιηθούν.
«Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες με τις πασσαλώσεις. Ήδη τελείωσε η πρώτη και ξεκίνησε η δεύτερη, και από το συνεργείο υπολογίζεται ότι μπορούν να κάνουν δύο πασσαλώσεις και τσιμεντένιες κολώνες την ημέρα. Είναι επί τόπου ο κ. Γ. Σμύρης με ένα κλιμάκιο που έχει οριστεί από την Περιφέρεια, ενώ για τις πασσαλώσεις βοηθάει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες που συμμετέχουν στις εργασίες αναστήλωσης. Όπως γνωρίζετε, φορέας υλοποίησης έχει οριστεί με προγραμματική σύμβαση η Περιφέρεια Ηπείρου. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο. Καταφέραμε πέρυσι να κάνουμε την πρώτη φάση, λαμβάνοντας τα στοιχεία που χρειαζόμαστε. Αν φέτος καταφέρουμε και βγάλουμε όλα τα αντικείμενα που είναι μέσα στο ποτάμι και ολοκληρώσουμε τις πασσαλώσεις, την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει ο  μεταλλότυπος,  ώστε να μπορέσουμε  να ξαναστήσουμε το Γεφύρι».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου