Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο και το Γεφύρι της Κόνιτσας

Off

Στη γέφυρα της Πλάκας έχει μετατοπιστεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της έναρξης των εργασιών στο αρχικό στάδιο της αναστήλωσης, όμως οι τοπικοί φορείς, σε συνεργασία με το Μετσόβειο Πολυτεχνείο έχουν στρέψει την προσοχή τους και στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας.
Η κινητοποίηση που υπήρξε άμεσα από τον Δήμο Κόνιτσας, ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα στατικότητας του γεφυριού και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, για να αποφευχθεί μία επανάληψη της κατάρρευσης του γεφυριού της Πλάκας φαίνεται πως έπιασε τόπο.
Ήδη κλιμάκιο της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων έχει ξεκινήσει τις εργασίες και τις μετρήσεις που πρέπει να γίνουν στα βάθρα του γεφυριού, ενώ έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της υπηρεσίας, του Δήμου Κόνιτσας, της Περιφέρειας και του ΕΜΠ προκειμένου να εκπονηθεί μία συγκεκριμένη μελέτη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του γεφυριού και φυσικά των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν.
Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κοινή διάθεση που επιδεικνύουν οι συναρμόδιοι φορείς έτσι ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση και αυτού του γεφυριού.
«Είναι σημαντικό να μην κλαίμε στα ερείπια, αλλά να προλαμβάνουμε την δημιουργία ερειπίων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου