Επικαιρότητα

Κλειδί ανάπτυξης οι νέοι οδικοί άξονες

Off

Την μεγάλη πολιτική και κοινωνική σημασία που έχει η ολοκλήρωση των έργων των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας για την ανάδειξη του τόπου αναδεικνύουν τα εγκαίνια έργων της Ολυμπίας Οδού και η επιθεώρηση εργασιών της Ολυμπίας Οδού και της Ιόνιας Οδού που θα γίνει σήμερα από τον Πρωθυπουργό.
Ο Αλέξης Τσίπρας, θα επιθεωρήσει τις εργασίες ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας, της Ιονίας Οδού, στην περιοχή του Αντιρρίου, ενώ νωρίτερα θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Ολυμπίας Οδού, Αρχαία Κόρινθος -Κιάτο, και θα εγκαινιάσει τις δύο σήραγγες παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας και τη νέα γέφυρα διέλευσης νοτίου κλάδου της «Ολυμπίας Οδού», από τον ποταμό Δερβένι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
11:00 π.μ. Χαιρετισμός κατά την παράδοση στην κυκλοφορία, του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός» (Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Κιάτου, 16ο χλμ. στο ρεύμα Κορίνθου-Πατρών)
1:00 μ.μ. Εγκαίνια και παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας και της νέας γέφυρας διέλευσης από τον ποταμό Δερβένι, του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός» (Είσοδος της πρώτης σήραγγας Δερβενίου, κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο)
1:00- 4:00 μ.μ.    Επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού
4:00 μ.μ. Επιθεώρηση των εργασιών ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας, του οδικού άξονα «Ιόνια Οδός» (περιοχή Ριζά Αιτωλοακαρνανίας).
Για την Ήπειρο ειδικότερα η ολοκλήρωση και των δύο οδικών αξόνων αποτελεί κορυφαίο ζήτημα αφού αποτελούν στην πράξη το αναπτυξιακό άνοιγμά της με την μισή Ελλάδα και την πρόσβαση στην Αθήνα. Είναι περιττό να επισημάνει κανείς τα οφέλη που θα έχει η περιφέρεια από τους νέους δρόμους.
Η πρωθυπουργική επίσκεψη υποδηλώνει ότι η πρόοδος των έργων είναι σημαντική με το χρονοδιάγραμμα να περιλαμβάνει όπως είναι γνωστό την παράδοση της λειτουργικής Ιόνιας τον Μάρτιο του 2017. Ήδη τμήματα μέσα στο νομό Ιωαννίνων όπως το τμήμα κόμβος Τερόβου- κόμβος Καμπής έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό στάδιο ολοκλήρωσης όπως εμφανώς μπορεί να δει και ο επισκέπτης της περιοχής.
Για την Ήπειρο όμως είναι σημαντικός και ο άξονας Πάτρα-Κόρινθος αφού αποτελεί το άλλο μισό για την επικοινωνία με την Αθήνα, κι όπως φαίνεται και από εκεί υπάρχουν καλές ειδήσεις. 

Η ανάπτυξη
Το βάρος στην ανάπτυξη φαίνεται ότι δίνει το Μαξίμου. «Φέτος βρισκόμαστε σε μια καμπή και οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι, γιατί ακριβώς θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει των εγκαινίων και της επίσκεψής του στην 81η ΔΕΘ, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έχει σημασία αυτή η ανάπτυξη να αξιοποιηθεί, να παραχθεί νέος πλούτος, αλλά να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη και κυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, που θα μπορούν αυτήν την παραγόμενη «πίτα» να την πολλαπλασιάσουν.
Όπως είπε, η «επόμενη μέρα» στην οικονομία είναι κοντά μας, «δεδομένου ότι έχουμε τους ερχόμενους πέντε μήνες που θα κρίνουν την εξέλιξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους». 
«Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που βεβαίως θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή, μετά από έξι χρόνια πολύ μεγάλων δυσκολιών και σε σχέση με τις δυνατότητες δανειοδότησης των επιχειρήσεων» υπογράμμισε.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου