Επικαιρότητα

10 σημεία κριτικής στη δημοτική αρχή

Off

Αξιολόγηση των δύο χρόνων της δημοτικής αρχής κάνει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η πορεία της μέχρι τώρα, δυστυχώς, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί επιτυχημένη». Όπως αναφέρει:
«Η Δημοτική μας Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» είχε δεσμευτεί εξ αρχής ότι δεν θα εφαρμόσει μια στείρα αντιπολίτευση αλλά θα στηρίξει την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα σε όλες τις αποφάσεις και τις δράσεις τους που θα βελτιώνουν το περιβάλλον και τις διαδικασίες του Δήμου μας. Αυτό δεν διστάσαμε να το εφαρμόσουμε, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες ακόμη κι όταν πιστεύαμε ότι δεν υλοποιούνται με τον πρέποντα τρόπο, όπως η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για την πόλη μας. Από την άλλη όμως, με την ίδια σοβαρότητα δεσμευτήκαμε ότι θα σταθούμε κριτικά απέναντι σε οποιαδήποτε απόφαση, πράξη ή απραξία δημιουργούσε προβλήματα στους κατοίκους του Δήμου, δεν συνέβαλε στην πρόοδό του ή, ακόμη χειρότερα, χειροτέρευε την κατάστασή του», τονίζεται από την παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα σημειώνοντας ότι «η Δημοτική Αρχή έχει αναπτύξει μια πλειάδα θεμάτων, έχει περιγράψει πολυποίκιλα σχέδια για τα κοινωνικά θέματα, για τα προβλήματα της καθημερινότητας, για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην περιοχή, για την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων και για κάθε άλλη πτυχή της ζωής στο Δήμο μας. Στο τέλος όμως, υλοποίησε ελάχιστα κι αυτά καθυστερημένα ή αποτυχημένα ξοδεύοντας χρήματα, εργατοώρες και πόρους με μηδαμινή απόδοση».

10 σημεία
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται με 10 συγκεκριμένα σημεία για το έργο της δημοτικής αρχής τη διετία Σεπτέμβριος 2014 – Αύγουστος 2016:
1) Σκόπευε να δώσει άδεια σε ρυπογόνο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιοαμάζας στα Μάρμαρα, παρά την ανάδειξη, από την Παράταξή μας, των προβλημάτων που θα δημιουργούσε και μόνο μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων «ανέκρουσε πρύμναν».
2) Σκόπευε να δημοπρατήσει ενοικίαση 22 στρεμμάτων στην Ανατολή με τιμή εκκίνησης 1000 ευρώ το χρόνο και μόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από την Παράταξή μας, που το χαρακτήρισε «Βατοπέδι των Ιωαννίνων», αναγκάσθηκε να το διορθώσει σε 1000 ευρώ το μήνα.
3) Αδιαφορεί για το θέμα των προσφύγων, λέγοντας ότι δεν είναι θέμα του Δήμου, λες και ο Κατσικάς, στον οποίο είναι εγκατεστημένοι, ανήκει σε άλλο Δήμο.
4) Καθυστέρησε απίστευτα και συνεχίζει να καθυστερεί στην αποκατάσταση των οδοστρωμάτων των δρόμων της πόλης, το 90% των οποίων βρίσκεται στην ίδια κατάσταση όπως το 2014.
5) Συνεχίζει να υπόσχεται ότι κάποτε (πότε άραγε;) θα γίνει η περιβόητη πια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΥΑΙ. Για την τιμολογιακή πολιτική της όμως δεν λέει λέξη.
6) Δεν έκανε τίποτα με την αναδιοργάνωση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ που χειρίζεται ακίνητα του Δήμου. Αλήθεια, ο Δήμος μας γνωρίζει τα λεπτομερή στοιχεία των ακινήτων τα οποία του ανήκουν; Έχει συγκεκριμένα σχέδια για την αξιοποίησή τους; Μάλλον όχι!
7) Δεν κάνει τίποτα για να λύσει τα νέα προβλήματα που προέκυψαν με την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας.
8) Ενισχύει το κυνοκομείο «με το σταγονόμετρο» τη στιγμή που τα αδέσποτα σκυλιά έχουν καταντήσει μάστιγα για την πόλη και το Πανεπιστήμιο.
9) Ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Παπαζόγλειο εξακολουθεί να μην είναι έτοιμο για την εγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής Σχολής.
10) Δεν έχει κάνει καμία πρόταση προς την Κυβέρνηση και την ΚΕΔΕ για την αναμόρφωση του Καλλικράτη και φοβούμαστε ότι όταν θα έρθουν οι αλλαγές θα βρεθούμε απροετοίμαστοι και προ εκπλήξεων. 
«Η λίστα αυτή θα μπορούσε να είναι ατελείωτη αλλά θα κλείσουμε εδώ υπενθυμίζοντας ότι είμαστε η μόνη Παράταξη χωρίς γραφεία παρότι περί το τέλος της άνοιξης μας ανακοινώθηκε ότι σε πέντε μέρες θα μπούμε στα γραφεία μας. Πολύ μακρύ είναι αυτό το πενθήμερο…» καταλήγει η παράταξη διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να καταγγέλλει τέτοιες καταστάσεις, ολιγωρίες και ανεπάρκειες, όπως έκανε μέχρι τώρα και να θέτει την Δημοτική Αρχή ενώπιον των ευθυνών της και των Δημοτών μας. Πλησιάζοντας στα μισά της πρώτης δημοτικής μας θητείας είμαστε πλέον μια Παράταξη πολύ καλά ενημερωμένη σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου και τα προβλήματα των συμπολιτών μας και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την εποικοδομητική αντιπολίτευση με την ίδια συνέπεια και την τριετία που έρχεται».

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου