Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 03:32
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Πολλή βροχή και μπουρίνι στα παράλια

Off

Επιδείνωση του καιρού είχαμε από χτες με τα φαινόμενα να διατηρούνται ως και την Πέμπτη.
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Για το λόγο αυτό εφιστάται  η προσοχή  των Δήμων και των πολιτών.
Η βροχόπτωση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και κράτησε μέχρι και χτες το μεσημέρι σε έντονο κατά διαστήματα ρυθμό.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αριστείδης Μπαρτζώκας μιλώντας στο ITV είπε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που επηρεάζει όλη τη Δυτική Ελλάδα και ήδη μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχαν πέσει πάνω από 30 χιλιοστά βροχής κάτι που δείχνει και το μέγεθος της βροχόπτωσης αν συγκριθεί με τη μέση μηνιαία τιμή για τον Σεπτέμβριο που είναι 54 χιλιοστά. 
Η βροχή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες ενώ το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει το Σαββατοκύριακο οπότε αναμένεται βελτίωση. 
Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι τον Σεπτέμβριο δεν έχουμε τέτοιες βροχές. Περισσότερο ανησυχητικό είναι το μπουρίνι, ο συνδυασμός δηλαδή με έντονους ανέμους όπως συνέβη τη νύχτα χτες στην παραλιακή ζώνη και επηρέασε περιοχές όπως τα Σύβοτα και την Πέρδικα. Αρκετά σκάφη χτυπήθηκαν από τον αέρα ενώ σε μια περίπτωση οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία, στο Καραβοστάσι χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής, με τη μητέρα και τα δύο παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους. Πολλά ήταν τα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο αυτών των περιοχών. 
ΦΙΛ.Κ.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ