Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 07:37
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Σεπτεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Αναγκαία η ενίσχυση των αντιπλημμυρικών υποδομών

Off

Την αναγκαιότητα συντήρησης και ενίσχυσης των αντιπλημμυρικών υποδομών, την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων όπου απαιτείται και την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων με αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί, ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ιωαννίνων.
Οι πρώτες φθινοπωρινές μπόρες, που σε αρκετές περιοχές της χώρας απέκτησαν τα χαρακτηριστικά της θεομηνίας άφησαν πίσω τους τέσσερις νεκρούς και ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Σωτήρης Μανούσης οι τραγικές εικόνες των τελευταίων ημερών αναδεικνύουν μεταξύ άλλων και τις ευθύνες των κυβερνώντων, που έχουν κλείσει τα αυτιά τους στην εκπόνηση και υλοποίηση ενός συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για όλη τη χώρα.
«Αυτός ο σχεδιασμός θα μείωνε τους κινδύνους και τις βαριές συνέπειες, ακόμη και με ανθρώπινες ζωές, όπως συμβαίνει σταθερά κάθε χρόνο και ταυτόχρονα θα έδινε δουλειά σε έναν κλάδο, όπως των Κατασκευών, που μαστίζεται από παρατεταμένη και μεγάλη σε μέγεθος ανεργία.
Τα αντιπλημμυρικά έργα όμως δεν ιεραρχούνται ως προτεραιότητα από τον κυβερνητικό σχεδιασμό, από την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί δε φέρνουν τα προσδοκώμενα κέρδη στο κατασκευαστικό κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Μανούσης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου