Επικαιρότητα

Προβληματισμός για τη λειτουργία των νοσοκομείων

Off

Με αντίστοιχα σκωπτική διάθεση, με αυτήν που εμφανίζεται ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, υποδέχθηκαν οι συνδικαλιστές της ΕΙΝΗ, τις διαβεβαιώσεις που έδωσε για τα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας στην επίσκεψή του την Τετάρτη.
Ο κ. Πολάκης είπε… πολλά και διάφορα, επί της ουσίας όμως ελάχιστα, για τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθούν πραγματικά τα δύο νοσοκομεία, που έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε Κέντρα Υγείας, αφού ακόμη και περιστατικά ρουτίνας διακομίζονται με το ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Ίσως η μόνη ξεκάθαρη εξήγηση και διαβεβαίωσε που έδωσε ο κ. Πολάκης να αναφέρεται στο ότι δεν πρόκειται, για ευνόητους λόγους οικονομικών συνθηκών, να προχωρήσει η διαδικασία της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
Όπως σημείωσε όμως η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργαρίτα Κιτσανού δεν κατάφερε να πείσει κανέναν για το πώς θα ενισχύσει τα δύο νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Λευκάδας που υπολειτουργούν.
«Τον ευχαριστούμε για τις υποδείξεις, τις μαντινάδες, τις παροιμίες και τα ανέκδοτα, αλλά μόνο πεντοζάλη δε χόρεψε στην επίσκεψή του. Αυτό που μας έμεινε είναι τα «θα» και τα «δεν» που είπε. Δυστυχώς κάποιοι αντιλαμβάνονται ποια είναι η πραγματική κατάσταση και κάποιοι άλλοι για λόγους πολιτικούς κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Μεταξύ αυτών ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας που συνόδευε τον υπουργό και κατάπιε τη γλώσσα του στην επίσκεψη του κ. Πολάκη. Γιατί δεν είπε ότι έλεγε στους εργαζόμενους πριν τις εκλογές, ότι μόλις γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα ξεκινήσει το νέο νοσοκομείο;», σημείωσε η κα Κιτσανού.
Ακόμη λιγότερες ήταν επίσης οι δεσμεύσεις του κ. Πολάκη για το νοσοκομείο της Λευκάδας.
«Προφανώς ήταν λιγότερες, γιατί διαπίστωσε και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα τεράστιο νοσοκομείο με 17 γιατρούς», τόνισε η κα Κιτσανού.
Τέλος, η αναφορά του κ. Πολάκη για το νέο σχεδιασμό της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, με το υπουργείο να δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανέναν αλλά παράλληλα ότι θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της εφημέρευσης προκαλεί έντονο προβληματισμό.
«Αφού δε θέλει να τα κλείσει, ας μας πει με ποιον τρόπο θα τα λειτουργήσει. Ας μας πει κυρίως αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι σχεδιάζουν τη μεταφορά των γενικών ιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Έτσι θα μείνουν ελάχιστοι ιατροί να υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας», σημείωσε η κα Κιτσανού.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ