Επικαιρότητα

Με ετοιμότητα… στον αγιασμό

Off

Έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές στο «πρώτο κουδούνι» και τον αγιασμό της Δευτέρας, είναι τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.
Οι δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επεμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, με τις αναγκαίες κάθε φορά εργασίες ώστε να διασφαλίζουν τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος. 
Πρόκειται για μια δουλειά πολλών ανθρώπων που δεν σταματάει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς τα σχολεία είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» που φιλοξενεί καθημερινά  χιλιάδες παιδιά, τονίζεται ακόμα.
Τις τελευταίες μέρες ολοκληρώνονται εργασίες κοπής χόρτων στις σχολικές αυλές και γενικού καθαρισμού των σχολικών αιθουσών. 

Ο αγιασμός
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, θα παραστεί στον Αγιασμό που θα τελεστεί:
-στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  (ώρα 8.45)
-στο 9ο Δημοτικό και 2ο Ειδικό, τα δύο σχολεία που συστεγάζονται στο Κάστρο (ώρα 9.30)
-στο Γυμνάσιο Περάματος  (ώρα 10.30) 
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, θα παραστεί στον Αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  (ώρα 8.45 π.μ.) και στο Μουσικό Σχολείο (ώρα 9.30)
Η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Παρασκευή Τσίλη, θα παραστεί στον Αγιασμό που θα τελεστεί στο Γυμνάσιο Βελισαρίου (ώρα 10.00) και στο 1ο Λύκειο (ώρα 10.30)
Ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς, θα παραστεί στον Αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  και στο 9ο Δημοτικό και 2ο Ειδικό σχολείο.

Η Τροχαία
Με αφορμή επίσης την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Αστυνομίας, σε Δημοτικά Σχολεία ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Ενδεικτικά, στην περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου θα διανεμηθούν φυλλάδια, μεταξύ άλλων, στα εξής σχολικά συγκροτήματα:
• Στα Ιωάννινα: Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία (Λ. Δωδώνης 4), στο 
3ο  Δημοτικό Σχολείο (Χρήστου Κάτσαρη 11) και στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων (Κοσμά Αιτωλού Καρδαμίτσια).
• Στην  Ηγουμενίτσα: στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο (Βύρωνος 2), στο 2ο  
Δημοτικό Σχολείο (Αγίων Αποστόλων 25) και στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο (Κουγκίου Κιάφας 25).
• Στην Πρέβεζα: στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο (Λ. Ειρήνης 43), στο 8ο  
Δημοτικό Σχολείο (Λ. Ιωαννίνων & Συρράκου) και στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο (21ης Οκτωβρίου).

•  Στην Άρτα: στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο (Σκουφά 148), στο 7ο  
Δημοτικό Σχολείο (Μιχαήλ Πατσαλιά 5) και στο 8ο  Δημοτικό Σχολείο (Περιφερειακή Οδός).
Επίσης,  καθ’ όλη τη διάρκεια της  σχολικής περιόδου θα γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από συνεργεία της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου