Αθλητικά

Δεν σταματάνε ούτε με βροχή

Off

Παρά τη βροχή πολλοί ήταν εκείνοι, μικροί και μεγάλοι δρομείς που έτρεξαν το απόγευμα της Κυριακής «Στους δρόμους του Νησιού», ανοίγοντας έτσι την εβδομάδα εκδηλώσεων, που κορυφώνεται το σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου με τον 10ο Γύρο της Λίμνης.
Υπό βροχή τερμάτισαν όσοι έτρεξαν στην διαδρομή των 3,6 χλμ. μέσα στα σοκάκια του Νησιού, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η προσπάθεια των μικρών παιδιών, που έτρεξαν ολόκληρη τη διαδρομή των 1,6 χλμ.,  την ώρα που επικρατούσε έντονη βροχόπτωση. Παρ’ όλα αυτά, περίπου 300 μικροί και μεγάλοι αθλητές συμμετείχαν σε αυτόν τον πρωτότυπο αγώνα.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 6.30 το απόγευμα με τη μεγάλη διαδρομή και λίγο αργότερα με τον αγώνα των παιδιών, την εκκίνηση στον οποίο έδωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, που βρέθηκε στο Νησί και χειροκρότησε την προσπάθεια όλων.
Εκ μέρους του Α.Ο Ποσειδών η πρόεδρος Αγνή Δρίμτζια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. «Δυστυχώς, δε μπορέσαμε να κάνουμε την τελετή έναρξης λόγω καιρού, αλλά ο Γύρος της Λίμνης δε χρειάζεται τελετές, είναι από μόνος του ένα πολύ μεγάλο γεγονός και ελπίζουμε να μας βοηθήσει ο καιρός όλη την εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε.
Τη σημασία της διοργάνωσης, που για πρώτη φορά έλαβε χώρα στο Νησί την περασμένη χρονιά με τεράστια επιτυχία, σημείωσε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος. Εξάλλου, με στόχο το μικρότερο δυνατό κόστος για τους συμμετέχοντες και όλους όσοι επιθυμούσαν να βρεθούν στο Νησί, η συμμετοχή στους αγώνες ήταν δωρεάν, ενώ το Σωματείο Λεμβούχων μετακίνησε το σύνολο των αθλητών και των επισκεπτών μόνο με ένα ευρώ.
«Είχαμε άσχημο καιρό, αλλά αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και όλους τους αθλητές. Εύχομαι του χρόνου να είναι καλύτερος ο καιρός και να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ ξανά στο Νησί. Έγινε πρώτη φορά πέρυσι, συνεχίσαμε φέτος και θέλουμε κάθε χρόνο να το κάνουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το Νησί», σημείωσε. 
Δύο αυτοκίνητα αντίκες προπορεύονταν των αθλητών, ενώ σημαντική και φέτος ήταν η συμβολή του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που με τις λέμβους τους φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών.

Οι νικητές των αγώνων
Στον αγώνα των 3.600 μ. τερμάτισε πρώτος ο Απόλλωνας Γεωργίου, δεύτερος ο Αλέξανδρος Τζουμάκας και τρίτος ο Θανάσης Λιγώνης, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αφροδίτη Σιώλου. Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν δύο κοπέλες χέρι – χέρι, η Μαρία-Ελένη Αλεξίου και η Κωνσταντίνα Τσιάρα.
Στα 1.600 μέτρα, τερμάτισαν με σειρά κατάταξης οι Λάμπρος Βλάχος, Νέστορας Κολιός και οι Λουκάς Δάσκαλος και Παύλος Φαϊτάς (τερμάτισαν μαζί). Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Νικολέτα Μάκου, δεύτερη η Μαρία Καραμπούνα και τρίτη η Ελισάβετ Σκανδάλη.
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Μαβίλη, μετά το τέλος των αγώνων παραλίμνιου δρόμου 1000 μ. για ΑμεΑ, παραλίμνιου δρόμου «Μαμά –Καρότσι» και του αγώνα δρόμου των 5 χλμ.

 

Η «Δωδώνη» στον 10ο Γύρο της Λίμνης 

Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», στηρίζει για ακόμη μια φορά τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι και θέτει στο επίκεντρο τις μαμάδες και την τοπική κοινωνία της Ηπείρου, αποτελώντας τον χρυσό υποστηρικτή του Παραλίμνιου Δρόμου 1 χλμ. «Μαμά-Καρότσι», αναπόσπαστο κομμάτι του Γύρου της Λίμνης των Ιωαννίνων.
Αυτό το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, μαμάδες μαζί με το καρότσι και τα παιδιά τους θα βρεθούν στη λίμνη των Ιωαννίνων για να τρέξουν στο παραλίμνιο αγώνα 1χλμ στο πλαίσιο του 10ου Γύρου Λίμνης των Ιωαννίνων που διοργανώνεται στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, προάγοντας τον αθλητισμό και την πνευματική ανάταση που προέρχεται από τη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση.
Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Μαβίλη, οι συμμετέχουσες μαμάδες θα τρέξουν έναν διαφορετικό, συμβολικό αγώνα δρόμου, με την εταιρεία να προσφέρει σε όλες τις διαγωνιζόμενες μαμάδες δωροεπιταγές για προϊόντα «Δωδώνη». 
Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η «Δωδώνη» θα αποτελέσει περήφανο χορηγό της γεύσης, διαθέτοντας προϊόντα της για το pasta party, στην διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 2.400 δρομείς θα έχουν την χαρά να γευτούν συνταγές με τυριά «Δωδώνη»..  
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 10ο Γύρο της Λίμνης των Ιωαννίνων παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.ioanninalakerun.gr/ 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου