Επικαιρότητα

Χρειάζονται άλλες 100 οργανικές θέσεις

Off

Την εκτίμηση ότι εάν εφαρμοστεί το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, θα απαιτηθούν επιπλέον τουλάχιστον 100 οργανικές θέσεις στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων.
Το σχέδιο έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις από φορείς και εκπροσώπους φορέων στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα και στις αντιδράσεις αυτές έρχεται να προστεθεί και μία ακόμη από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ Κ. Κίτσιος εκτός από τη γενική παραδοχή της αναγκαιότητας αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ υπάρχει μία σειρά λόγων που δεν έχουν ληφθεί υπόψιν ειδικά στην περίπτωση των Ιωαννίνων.
Έτσι, τόνισε πως θα απαιτηθούν επιπλέον οργανικές θέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες του Τμήματος Άμεσης Δράσης, του Α.Τ. Δωδώνης, του Α.Τ. Τζουμέρκων και για την ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας.
«Συμμετείχαμε στο πλαίσιο της διαβούλευσης και αναγνωρίσαμε τη σημασία που έχει για να ολοκληρωθεί. Εκφράσαμε συγκεκριμένες ενστάσεις για την κατάργηση υπηρεσιών και σοβαρές επιφυλάξεις γιατί δεν έχουν ληφθεί υπόψιν διάφορες παράμετροι όπως η γειτνίαση με την Αλβανία, η αλλαγή των πληθυσμιακών δεδομένων, η προοπτική λειτουργίας της Ιόνιας Οδού και του διεθνούς αεροδρομίου Ιωαννίνων, που θα μεγαλώσουν κι άλλο τις ανάγκες», τόνισε ο κ. Κίτσιος για να εκφράσει την έκπληξη της Ένωσης στην πρόταση κατάργησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου στο Κεφαλόβρυσο, η οποία δεν προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο.

Διαμαρτυρία στη ΔΕΘ
Αστυνομικοί από την ΕΑΥΝΙ συμμετείχαν στο μεταξύ στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ την περασμένη Παρασκευή.
«Διεκδικούμε την άρση των μισθολογικών μειώσεων, τη διασφάλιση των ασφαλιστικών μας ταμείων, την πλήρη συμμόρφωση της πολιτείας σε αποφάσεις του ΣτΕ, την ενίσχυση του αξιόμαχου της ΕΛ.ΑΣ, την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και στηρίζουμε τους συνταξιούχους συναδέλφους μας που έχουν φτάσει να παίρνουν συντάξεις – φιλοδωρήματα».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου