Επικαιρότητα

Μία «Λευκή Νύχτα» έρχεται στην πόλη

Off

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων, προσφάτως όμως και μικρών επαρχιακών πόλεων όπως η Πρέβεζα, η πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται μία ανάσα μακριά από το να ανακοινώσει τη διοργάνωση της πρώτης «λευκής νύχτας» στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.
Η προεργασία που έχει γίνει, ξεπερνά το χρονικό διάστημα των δυο μηνών, ενώ έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση του συνόλου σχεδόν των εμπλεκόμενων φορέων, πλην του Εμπορικού Συλλόγου που πρόκειται να συνεδριάσει εντός των ημερών για να εκφράσει την άποψή του.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων και η πρόταση για τη διοργάνωση της πρώτης «Λευκής Νύχτας» αναφέρεται στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και συγκεκριμένα για το Σάββατο 29 του μήνα.
Ήδη, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων οι πληρότητες για το τριήμερο εκείνο ξεπερνούν το 90% στην πόλη των Ιωαννίνων και στη γύρω περιοχή, ενώ αντίστοιχα μεγάλη είναι η ζήτηση και στις γειτονικές πόλεις της Άρτας και της Πρέβεζας.
Το σκεπτικό για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» ξεφεύγει ωστόσο από την απλή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων εστίασης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Έχουν προγραμματιστεί πολλά happenings στους δρόμους της πόλης, με μουσικό, θεατρικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο, ενώ έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση από τους συναρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες.
Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από θετική, με μοναδικό ερωτηματικό αυτό της στάσης του Εμπορικού Συλλόγου, που και στο πρόσφατο παρελθόν με αφορμή άλλες αντίστοιχες «Λευκές Νύχτες» είχε πάρει αποστάσεις από κάτι παρόμοιο.
Αν όλα εξελιχθούν πάντως σύμφωνα με τον προγραμματισμό και δεν υπάρξουν κωλύματα της τελευταίας στιγμής, η πόλη των Ιωαννίνων ετοιμάζεται να ζήσει τη δική της «Λευκή Νύχτα» το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ευελπιστώντας σε ένα ανάλογο εντυπωσιακό οικονομικό αποτέλεσμα όπως αυτό που επιτεύχθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην Πρέβεζα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου