Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 08:58
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2016
Πολιτισμός

Ο Κάφκα στην Πράγα… και στην Πινακοθήκη

Off

Προχωράνε οι προετοιμασίες για το αφιέρωμα που φέρει τον τίτλο: Ο Κάφκα στην Πράγα και αφιερώνεται στη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:
  •Έκθεση  για τη ζωή και το έργο του Φραντς Κάφκα και έκθεση του διακεκριμένου Τσέχου φωτογράφου Κάρελ Τσουντλίν με τίτλο «Φωτογραφίες από την Τσεχική Δημοκρατία », των οποίων τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική  Πινακοθήκη Ιωαννίνων, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. παρουσία του Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα 
• Ημερίδα με τίτλο: «Ο Κάφκα και η Πράγα του Μεσοπολέμου» και ομιλητές τον καθηγητή Μωυσή Ελισάφ, Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, τον Τομάς Κράους, Εκτελεστικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της Τσεχικής Δημοκρατίας της Τσεχίας, την Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, συγγραφέα και μεταφράστρια και την Κατερίνα Σχινά, κριτικό λογοτεχνίας, συγγραφέα  και μεταφράστρια.
Στο τέλος της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» την ίδια μέρα (21/9) στις 8.30 μ.μ., θα ακουστούν συνθέσεις του Τσέχου συνθέτη Αντονίν Ντβορζάκ από τους Ειρήνη Δόβα, σοπράνο – Γεωργία Αναστάση, πιάνο και Ελευθέριο Καραγιάννη, κλαρινέτο, σαξόφωνο, μεταγραφή για πνευστά.
• Ο κύκλος του αφιερώματος θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Η Δίκη» σε σκηνοθεσία Όρσον Ουέλς και με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον Άντονι Πέρκινς, την Ζαν Μορώ και τον Ακίμ Ταμίρωφ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα και θα προβληθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στον  Πολιτιστικό Πολυχώρο ''Δημήτρης Χατζής'' με ελεύθερη είσοδο. 
Διοργάνωση : Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα,  Δήμος Ιωαννιτών, Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων,  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών,  Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και Όμιλος Πολιτικού & Κοινωνικού  Προβληματισμού Ιωαννίνων. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου