Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 09:21
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Χωρίς ομοφωνία η «Λευκή Νύχτα»

Off

Σε θέσεις… μάχης βρίσκονται οι παρατάξεις του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων ενόψει της ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιείται τη Δευτέρα το απόγευμα και στην οποία θα κληθούν οι συμμετέχοντες να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να συμμετέχουν στη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στα Ιωάννινα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκλήση του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και στα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τις τελευταίες ημέρες, η πρωτοβουλία ανήκει σε σωματεία και φορείς της πόλης, όπως η Ένωση Ξενοδόχων, το Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Εστίασης και άλλα Σωματεία.
Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου η παράταξη της πλειοψηφίας έφερε το θέμα, χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση, αλλά αποφασίστηκε να γίνει η ανοιχτή σύσκεψη της Δευτέρας στην οποία έχουν κληθεί όλα τα Σωματεία.
Ήδη, Σωματεία, Οργανώσεις, αλλά και πολιτικές παρατάξεις έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, η οποία έχει προταθεί να γίνει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στο μέσον του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.
Όπως κατήγγειλε η Τατιάνα Μητσιμάρη μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου και εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ, για μία ακόμη φορά η πλειοψηφία του ΔΣ επιχειρεί να στηρίξει αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τους μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους.
«Οι «λευκές νύχτες» όπως και όλα τα άλλα μέτρα αποτελούν απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου πανελλαδικά, εδώ και χρόνια. Είναι μέσο για την παραπέρα γενίκευση της απελευθέρωσης του ωραρίου. Ξέρουν καλά ότι τα μεγάλα καταστήματα, μπορούν να κερδίσουν και από αυτό, δίπλα στις φοροαπαλλαγές, τα αναπτυξιακά πακέτα, το φτηνό εργατικό δυναμικό που τους εξασφαλίζει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτή είναι η περιβόητη «ανάπτυξη» που διαφημίζουν. Κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματίες, εξουθένωση, χρέη και λουκέτα και τους μικρούς, ανεργία, χαμηλοί μισθοί για το λαό που δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες», τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως η ανοιχτή σύσκεψη της Δευτέρας γίνεται για τα «μάτια του κόσμου».
«Μέχρι και τις αφίσες για τη Λευκή Νύχτα έχουν ετοιμάσει και μας τις παρουσίασαν. Θέλουν συνένοχους σε ένα ακόμη έγκλημα. Θεωρούμε ότι ήδη έχουν λάβει την απόφασή τους, όμως είμαστε αποφασισμένοι να μην τους αφήσουμε. Οι δικές τους Λευκές Νύχτες δεν μπορούν να καλυτερέψουν τις δικές μας μαύρες ημέρες», σημείωσε η κα Μητσιμάρη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Σε δική της ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων εκφράζει επίσης την αντίθεσή της τονίζοντας πως μία Λευκή Νύχτα για το μεγάλο κεφάλαιο, σημαίνει ένα μαύρο 24ωρο για τους εργαζόμενους.
«Οι "Λευκές Νύχτες" βάζουν από το παράθυρο αυτό που επιχειρεί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας: 
Την απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη. Η απελευθέρωση του ωραρίου αφαιρεί ακόμη περισσότερα δικαιώματα. Είναι συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονταιεις βάρος μας. Τα επιχειρήμα τα που χρησιμοποιούνται ότι δήθεν "η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά" τη στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων λεηλατείται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ