Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 08:08
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Ένα φορητό ψηφιακό πλανητάριο για το γιαννιώτικο κοινό

Off

Ένα φορητό ψηφιακό πλανητάριο είναι πλέον διαθέσιμο στο γιαννιώτικο κοινό. Δημιουργήθηκε από Γιαννιώτες και προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦).
Την επίσημη πρεμιέρα του έκανε, στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού σε μία εκδήλωση για τα παιδιά του Κέντρου. Ο κ. Κώστας Σακκάς όσο και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας  κα. Κατερίνα Μιτοπούλου αναφέρθηκαν στη δράση που αγκαλιάστηκε τόσο από τους υπεύθυνους του Κέντρου όσο και από  τα ίδια τα παιδιά. 
Η κα. Μιτοπούλου ευχαρίστησε τους υπεύθυνους για την διοργάνωση της εκδήλωσης  και την μεταφορά του πλανηταρίου στο Κέντρο και αναφέρθηκε και σε μελλοντικά σχέδια αναφορικά με το Κέντρο σημειώνοντας ότι στις προθέσεις τους είναι να αναπτυχθούν και άλλες δράσεις. 
«Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, για τους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος «Νεομάρτυρας Γεώργιος» και για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις Μονάδες Προστασίας Παιδιού Ηπείρου. 
Η προβολή θα είναι αποκλειστικά για τους ωφελούμενους των Δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου» όπως είπε.
Η ιδέα για το πλανητάριο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όπως είπε ο κ. Σακκάς από τη μεριά του, ενώ η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην αυλή του Θυμωμένου Πορτρέτου (Καποδιστρίου 20) από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 μέχρι τις 10 το βράδυ και θα προβάλει την ψηφιακή παράσταση θόλου – ντοκιμαντέρ “Από τη Γη στο Σύμπαν”. 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ