Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 03:45
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2016
Αθλητικά

Ήρθε η ώρα των αγώνων

Off

Η ώρα για το κυρίως μενού του Γύρου της Λίμνης, τους αγώνες ήρθε. Περισσότεροι από 2.200 δρομείς από τα Γιάννενα, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, αυτό το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών» Ιωαννίνων υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι αγώνες και οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου στο Νησί της Παμβώτιδας, κορυφώνονται αυτό το διήμερο, με αγώνες για όλους. 
Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί σήμερα στις 5.30 το απόγευμα, στον «Παραλίμνιο Δρόμο 1000μ. για ΑΜΕΑ». Στις 6 το απόγευμα ακολουθεί ο πρωτότυπος «Παραλίμνιος Δρόμος Μαμά – Καρότσι», στον οποίο μητέρες με τα καρότσια και τα παιδιά τους τρέχουν σε μια απόσταση 1000 μέτρων. Χορηγός του αγώνα είναι η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», που θα κληρώσει και 25 δωροεπιταγές για προϊόντα της.
Στις 6.30 θα δοθεί η εκκίνηση του «Αγώνα Δρόμου 5χλμ.», με τους αθλητές να τρέχουν σε παραλίμνια διαδρομή στη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων και των τειχών του Κάστρου. Ανάμεσά τους και ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος ως μέλος της ΙΚΕΑ Running Team.

Ρεκόρ στα 30χλμ
Ρεκόρ συμμετοχής αναμένεται φέτος στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ. με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 1200. Δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από την Κύπρο, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία δίνουν ραντεβού στα Γιάννενα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου για να τρέξουν τη διαδρομή περιμετρικά της λίμνης, με πολλούς εξ αυτών να εντάσσουν τον αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Παρμάκης, ένας από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων όλων των εποχών, με διακρίσεις σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Δρόμων Αντοχής, ο οποίος ήταν και ο νικητής του περσινού αγώνα.
Ο «Γύρος Λίμνης 30χλμ.» θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την πλατεία Μαβίλη, όπου είναι το σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγώνων, ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα έχουν ξεκινήσει οι συμμετέχοντες στο «Δυναμικό Βάδισμα 30χλμ.». Οι αγώνες ολοκληρώνονται με τον «Αγώνα Δρόμου 10χλμ.», ο οποίος επίσης πραγματοποιείται στην παραλίμνια διαδρομή, αλλά και γύρω από το Κάστρο της πόλης. 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
– Σάββατο17 Σεπτεμβρίου
Πλατεία Μαβίλη
17.30: Παραλίμνιος Δρόμος 1000 μ. για ΑμεΑ
18.00: Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά –Καρότσι».
18.30: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
19.00 – 21.30: Pasta Party 9ου Γύρου Λίμνης 30 & 10 χλμ. & 5 χλμ.
20.00: Απονομές στους τρεις πρώτους (ανδρών, γυναικών) 5 χλμ. και στους νικητές των αγώνων «Στους Δρόμους του Νησιού»
– Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
Πλατεία Μαβίλη
7.00: Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ
9.00: Γύρος Λίμνης 30 χλμ
9.15: Αγώνας δρόμου 10 χλμ
12.30: Απονομή μεταλλίων

Και παραμύθια
Στο μεταξύ, την Πέμπτη, οι ήρωες της μυθολογίας και μαζί τους τα μικρά παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, μέσα από την ευρηματική και διασκεδαστική αφήγηση της Μαρίας Μαχαίρα, «έτρεξαν» στην παράσταση που παρουσίασε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα,  στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Α.Ο Ποσειδών για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Λίμνης του 10ου Γύρου Λίμνης.
Μικροί και μεγάλοι έμαθαν γιατί το δάφνινο στεφάνι στολίζει τους νικητές και ποια σχέση είχαν οι μυθικοί ήρες με το τρέξιμο, υπό τους ήχους της μουσικής του Αντώνη Γκουλιώνη στο ακορντεόν και της Ευτυχίας Ζαβογιάννη στο μεταλλόφωνο.
Τους θεατές καλωσόρισαν η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου και η πρόεδρος του Α.Ο Ποσειδών, Αγνή Δρίμτζια και όλοι ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για την εκκίνηση των αγώνων δρόμου του Ioannina LakeRun.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου