Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 07:48
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2016
Πολιτισμός

«Όταν ακούω Ήπειρο…» με τον Αιμίλιο Νέο

Off

Με έναν τίτλο που παραπέμπει ξεκάθαρα σε ηπειρώτικα ακούσματα, παραδοσιακές μελωδίες και ξεχωριστές λαοσυνάξεις, όπως είναι τα ηπειρώτικα πανηγύρια, παρουσιάζεται στον πολιτιστικό πολυχώρο Δ. Χατζής η φωτογραφική έκθεση του Αιμίλιου Νέου.
«Όταν ακούω Ήπειρο…» είναι ο τίτλος της έκθεσης η οποία εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε μία κατάμεστη αίθουσα στον πολιτιστικό πολυχώρο και η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα.
Ο Αιμίλιος Νέος βασίστηκε, όπως ο ίδιος είπε, στο ένστικτο της συζύγου του, που του πρότεινε τη διοργάνωση μίας φωτογραφικής έκθεσης, που θα αποτυπώνει μοναδικά στιγμιότυπα από εκείνα που ο ίδιος φωτογράφισε κατά τη διάρκεια δεκάδων παραδοσιακών πανηγυριών. Στιγμιότυπα στα οποία ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει συναισθήματα των πρωταγωνιστών, σε στιγμές χαράς, γλεντιού, αλλά και σε στιγμές λύπης, αφού εμβληματικό στοιχείο των ηπειρώτικων πανηγυριών εξακολουθούν να είναι τα μοιρολόγια.
Χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Γ. Καψάλης, ενώ ο Ηλίας Γκαρτζονίκας επιχείρησε να συνδέσει την καλλιτεχνική διάσταση της φωτογραφίας, με την μέθεξη του πανηγυριού.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου