Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 08:30
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Η πόλη τίμησε τους παραολυμπιονίκες της

Off

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στους παραολυμπιακούς του Ρίο στο αγώνισμα της Άρσης Βαρών Ανδρών και την 5η θέση στη σφαιροβολία γυναικών αντίστοιχα, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος και η Ανθή Λιάγκου έτυχαν της αναγνώρισης των κόπων και των προσπάθειών τους από το δήμο Ιωαννιτών.
Ο δήμαρχος της πόλης Θ. Μπέγκας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Π. Κολόκα και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού Β. Καλούδη υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους δύο Παραολυμπιονίκες, καθώς επίσης τους προπονητές τους και τους προέδρους των Σωματείων τους.
Αμφότεροι οι δύο παραολυμπιονίκες παρέλαβαν από τα χέρια του δημάρχου ένα συλλεκτικό μετάλλιο με το έμβλημα του δήμου Ιωαννιτών, μαζί με πολλά συγχαρητήρια και ακόμη περισσότερες ευχαριστίες για την προσπάθεια και τις διακρίσεις τους.
Ο Θ. Μπέγκας στις δηλώσεις του εξέφρασε τη χαρά και την υπερηφάνεια του δήμου και της πόλης για τις επιτυχίες στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, στάθηκε στα πολλαπλά μηνύματα της προσπάθειας των αθλητών με αναπηρίες και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες τόσο του Πύρρου ΑμεΑ, όσο και του Συλλόγου ΑΚΜΩΝ.
Δεν έκρυψε παράλληλα τον έντονο προβληματισμό, αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών αρχών για το γεγονός ότι το δημαρχείο της πόλης δε διαθέτει πρόσβαση στα Άτομα με Κινητικές Αναπηρίες.
«Είναι κάτι που δε μας τιμά, είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση», τόνισε χαρακτηριστικά, έχοντας παρακολουθήσει λίγο νωρίτερα τους προπονητές και συναθλητές της Ανθής Λιάγκου να την μεταφέρουν στα χέρια με το αμαξίδιό της για να φτάσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ραντεβού στο Τόκιο
Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος με το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος του αναφέρθηκε στους παραολυμπιακούς αγώνες και στη δική του προσπάθεια, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να έχει πάει ακόμη καλύτερα εάν δεν είχε την ατυχία ενός τραυματισμού πριν από μερικούς μήνες.
«Το επίπεδο ήταν αρκετά ψηλό, όπως το περιμέναμε. Μέχρι τον Απρίλιο βρισκόμουν ψηλά στη λίστα των παγκόσμιων επιδόσεων, όμως ο τραυματισμός μου με άφησε πίσω. Ο επόμενος στόχος πλέον είναι το Τόκιο το 2020 που πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε ένα καλύτερο μετάλλιο», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή.
Για τη δική της προσπάθεια και την αναγνώριση αυτής από τη δημοτική αρχή μίλησε και η Ανθή Λιάγκου που επανέλαβε ότι έχει πεισμώσει από το ότι δεν κατάφερε να κερδίσει ένα μετάλλιο.

Οι προπονητές και οι πρόεδροι
Ο προπονητής του Δημ. Μπακοχρήστου στο Σύλλογο ΑΚΜΩΝ Χρήστος Τριφύλλης και ο πρόεδρος Γ. Μπάης αφού αναφέρθηκαν στη διάκριση του αθλητή τους έστειλαν ένα μήνυμα σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, να απευθυνθούν στους αθλητικούς συλλόγους που μπορούν να τους βοηθήσουν.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο πρόεδρος του Πύρρου ΑμεΑ Χρήστος Τσιούρης. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου