Επικαιρότητα

Σε υψηλό διεθνές επίπεδο το Πανεπιστήμιο

Off

Την ικανοποίηση των πρυτανικών αρχών και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου εξέφρασε ο Πρύτανης Γ. Καψάλης με αφορμή την νέα διάκριση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το τοπικό ίδρυμα καταλαμβάνει την τρίτη θέση από κοινού με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στη νέα διεθνή κατάταξη της βρετανικής εφημερίδας «The Times», ενός από τα σημαντικότερα συστήματα κατάταξης ΑΕΙ.
Η αξιολόγηση έγινε ανάμεσα σε 980 επιλεγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου και λαμβάνει υπόψιν της κριτήρια όπως η διδασκαλία, η έρευνα και η διεθνής εικόνα.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά της αξιολόγησης για την ποιότητα του ερευνητικού έργου του ιδρύματος.
«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επιτυχία του Πανεπιστημίου, που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία βρίσκεται σε τόσο υψηλές θέσεις στα συστήματα διεθνούς κατάταξης των ΑΕΙ. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το κοινωνικό πρόσωπο που επιδεικνύει και ενισχύει το Πανεπιστήμιο, αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Ιδιαίτερα επισημαίνουμε την αναφορά του συστήματος αξιολόγησης στην ποιότητα του ερευνητικού έργου, που παράγουμε ως Ίδρυμα και που με βάση αυτό κατατασσόμαστε σε ακόμη υψηλότερη θέση. 
Ως διοίκηση του ιδρύματος είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την κοινή αυτή προσπάθεια σε κλίμα συνεργασίας, αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης», τόνισε ο κ. Καψάλης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου