Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 05:54
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Τρεις φοιτητές στο Πανεπιστήμιο από τη Σερβία με το Erasmus

Off

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υποδέχεται τρεις προπτυχιακούς φοιτητές από το Πανεπιστήμιο University of Novi Sad της Σερβίας, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος υποτροφιών κινητικότητας Erasmus Mundus SUNBEAM (Δράση 2 – Σκέλος 1), με Επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ανδρέα Φωτόπουλο. 
Οι φοιτητές θα φοιτήσουν στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016/17. Η πρωτοβουλία SUNBEAM στοχεύει στη διασύνδεση των πανεπιστημίων του ευρύτερου χώρου Αδριατικής – Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία). Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι το μοναδικό ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετά από εισήγηση της Καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Τζένης Παγγέ. 
Το πρόγραμμα ακολουθεί την ευρωπαϊκή πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφαρμόζοντας τους κύριους  στόχους της, όπως την ενίσχυση  της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης, την  βελτίωση των  προοπτικών σταδιοδρομίας των φοιτητών, την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και την βιώσιμη ανάπτυξη στις τρίτες χώρες μέσω της συνεργασίας στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Το πρόγραμμα προσφέρει πλήρως χρηματοδοτούμενες υποτροφίες για φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια. Η ανάπτυξη του προγράμματος σχετίζεται με πρωτοβουλίες στρατηγικής σημασίας για τον ευρύτερο χώρο Αδριατικής-Ιονίου, στις οποίες συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εδώ και δύο δεκαετίες, όπως η δημιουργία της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου. 
Τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015/16 υποδέχθηκε (από τις χώρες Σερβία, και Βοσνία – Ερζεγοβίνη) δύο μέλη προσωπικού και τρεις φοιτητές για κινητικότητα που κυμάνθηκε μεταξύ ενός μηνός και 3 ετών.  

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου