Επικαιρότητα

Να βρεθεί λύση για το αεροδρόμιο

Off

Το μείζον για την περιοχή και την ανάπτυξή της, θέμα του αεροδρομίου Ιωαννίνων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και επισημάνθηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν σήμερα την αυτοδιοίκηση ως προβλήματα που χρήζουν επίλυσης.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπέγκας αφού επανέλαβε ότι το δημαρχείο της πόλης είναι ανοιχτό σε κάθε εκπρόσωπο του δημοκρατικού τόξου της χώρας πρόσθεσε πως είναι εθνική αναγκαιότητα η θωράκιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Ο δήμος Ιωαννιτών έχει οικονομική υγεία, σχεδιάζει την πορεία του στο νέο ΕΣΠΑ, αλλά δε γίνεται συνεχώς να μεγαλώνουν οι αρμοδιότητες και να μειώνονται οι χρηματοδοτήσεις. Είναι κρίσιμο σημείο για εμάς η ολοκλήρωση των έργων του αεροδρομίου, γιατί με αυτά τα έργα θα ολοκληρωθούν οι υποδομές της περιοχής και θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε στο εξωτερικό, φέρνοντας κόσμο στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Μπέγκας.
Αρωγός σε ό,τι χρειαστεί και για το αεροδρόμιο αλλά και για τα άλλα ζητήματα, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης.
«Έρχομαι χρόνια στα Γιάννινα, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι το ίδιο, όμως το αεροδρόμιο μένει ίδιο. Είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα της Αθήνας να μην μπορεί να βρει λύση για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. 
Στην αυτοδιοίκηση έχουμε κοινές απόψεις και το συμπέρασμά μας είναι ότι δεν πρόκειται να βρεθεί διέξοδος στην κρίση εάν οι δήμοι δεν ενισχυθούν με επιπλέον αρμοδιότητες και χρήματα», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου