Επικαιρότητα

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ – Απεργία των εργαζομένων για την ιδιωτικοποίηση

Off

Οι εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία. «Παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους σχεδόν 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων. 
Οι υπό παραχώρηση  οδικές υποδομές της Εγνατίας Οδού έχουν χρηματοδοτηθεί στο σύνολό τους από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ήδη κατασκευασμένες και δεν υφίσταται ουδεμία ανάγκη ιδιωτικής χρηματοδότησης. Η σκοπιμότητα της σχεδιαζόμενης παραχώρησής δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με οικονομικούς ή/και τεχνικούς όρους», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τονίζοντας ότι «με την παρούσα διαχείριση από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και διατηρώντας τα διόδια σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό, στα επόμενα 30 έτη μπορεί να παραχθεί πλεόνασμα έως και 2 δισ. ευρώ. 
Σε περίπτωση δε αύξησης της χρέωσης των διοδίων στο ύψος των λοιπών αυτοκινητόδρομων το πλεόνασμα υπερδιπλασιάζεται. Τα σημαντικότατα παραγόμενα πλεονάσματα πρέπει να αξιοποιηθούν από το Κράτος για την κάλυψη οποιωνδήποτε οικονομικών αναγκών της χώρας (αναπτυξιακά έργα, αποπληρωμή χρέους κτλ.)», σημειώνουν και καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση σήμερα με συγκέντρωση εργαζόμενων στο Σταθμό Διοδίων Μαλγάρων, σε περιφερειακούς Σταθμούς Διοδίων της Εγνατίας Οδού και στα κεντρικά γραφεία.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου