Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 04:09
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2016
Πολιτισμός

50 χρόνια δημιουργία από την Ελευθερία Τζιάλλα

Off

Μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα για την Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου και τον σύζυγό της Αντώνη Μάντζιο, καθώς επίσης για όλους εκείνους τους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες, που παρακολουθούν την πορεία της στην καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και συγγραφική δημιουργία αποτέλεσαν τα εγκαίνια της Πινακοθήκης, που έγιναν στον Κατσικά.
Το πατρικό του Αντώνη Μάντζιου μετατράπηκε με πολύ κόπο, θυσίες και πολύ χρόνο σε μία σύγχρονη Πινακοθήκη που φιλοξενεί δεκάδες έργα της Ελευθερίας Τζιάλλα.
Στο οίκημα φιλοξενούνται ουσιαστικά, αντιπροσωπευτικά δείγματα της 50χρονης εικαστικής και καλλιτεχνικής διαδρομής της κας Τζιάλλα που υποδέχθηκε δεκάδες φίλους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής το απόγευμα της Τετάρτης.
Μεταξύ αυτών, η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Στρατσιάνη, ο αναπληρωτής Πρύτανη Ανδρέας Φωτόπουλος, που μετέφερε και τον χαιρετισμό του Πρύτανη Γ. Καψάλη και ο Νίκος Υφαντής, πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, που στάθηκε στην ευσυνειδησία του τιμώμενου προσώπου κατά την εκπαιδευτική της διαδρομή.
«Είναι μία ημέρα χαράς και δικαίωσης του ονείρου μας», τόνισε η κα Τζιάλλα Μάντζιου, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Αντώνη.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου