Ήπειρος

Σύλληψη για φόνο τέσσερα χρόνια μετά

Off

Τέσσερα χρόνια μετά την αποτρόπαιη δολοφονία στη Δημόκορη Πωγωνίου, με θύμα έναν 82χρονο μόνιμο κάτοικο του χωριού, ο δράστης συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για έναν 48χρονο αλβανό υπήκοο, που εντοπίστηκε από αστυνομικούς του ΑΤ Κακαβιάς, όταν προσπάθησε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος.
Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο 48χρονος αλβανός συνελήφθη και θα οδηγηθεί αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές.
Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί το βράδυ της Κυριακής 1 Απριλίου
όταν δύο από τους οκτώ συνολικά μόνιμους κατοίκους του χωριού που αναζητούσαν από το πρωί τον 82χρονο, παρά τις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις και τις φωνές στο σπίτι του, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Έτσι, ειδοποίησαν τον πάρεδρο και αυτός με τη σειρά του τις αστυνομικές αρχές, που έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τον 82χρονο νεκρό στο κρεβάτι του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τότε της αστυνομίας ο 82χρονος είχε βρεθεί σε εμβρυακή στάση, σκεπασμένος με κουβέρτες και έφερε κακώσεις στο κεφάλι και τον τράχηλο. Επί τόπου είχε φτάσει ο καθηγητής ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης και ειδικό συνεργείο για εξερεύνηση του χώρου.
Ο κ. Βουγιουκλάκης είχε διαπιστώσει πως το θύμα έφερε συντριπτικό κάταγμα στην αριστερή ζυγωματική χώρα, θλαστικό τραύμα στο άνω μέρος της κεφαλής, καθώς και στον τράχηλο.
Από τα στοιχεία που είχαν κάνει εντύπωση αρχικά ήταν το γεγονός πως στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη πάλης και ακαταστασίας, κάτι που είχε προκαλέσει αρκετά ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου