Επικαιρότητα

Ένταση στην Καθαριότητα του Δήμου

Off

Στα άκρα έφτασε τις τελευταίες ημέρες η κόντρα του αντιδημάρχου καθαριότητας Δημ. Κατηρτσίδη με τους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας, αποκτώντας αφενός προσωπικά χαρακτηριστικά, πλήττοντας όμως με ευθύνη και των δύο πλευρών, την λειτουργία της υπηρεσίας, επομένως και τα συμφέροντα των πολιτών.

Την Παρασκευή παίχθηκε ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ των τελευταίων μηνών, που έχει ολοένα αυξανόμενη ένταση, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν πως ο κ. Κατηρτσίδης επιτέθηκε φραστικά εναντίον συναδέλφων της νυχτερινής βάρδιας.

Είχε προηγηθεί ένα άλλο επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα, όταν το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων του Μουσείου Αργυροτεχνίας με εκατοντάδες επισκέπτες στην πόλη, δεν είχε γίνει η αποκομιδή σε κεντρικούς δρόμους, κάτι που έγινε τελικά από ιδιώτη εργολάβο, που κλήθηκε εσπευσμένως το πρωί του Σαββάτου!

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρ. Μεντής, αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν την αποκομιδή το βράδυ της ίδιας ημέρας με τα απορριμματοφόρα να «τραβούν χειρόφρενο».

Ακόμη και χθες το μεσημέρι, τέσσερις ημέρες μετά, και ενώ η αποκομιδή άρχισε και πάλι να γίνεται κανονικά τα σκουπίδια παρέμειναν ξεχειλισμένα στους κάδους σε διάφορες γειτονιές της πόλης, δημιουργώντας αλγεινή εικόνα σε αισθητικό, αλλά και υγειονομικό επίπεδο για τους πολίτες. Ο κ. Μεντής μεταφέροντας την καταγγελία των εργαζομένων και ζητώντας από τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα είτε να νουθετήσει είτε να απομακρύνει από τη θέση του τον κ. Κατηρτσίδη, περιορίστηκε να εκφράσει τη συγνώμη των εργαζομένων του τομέα προς τους συμπολίτες για την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών.

«Κανείς εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει ή να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις βρισιές και τις απειλές του αντιδημάρχου, με φράσεις πεζοδρομίου. Καλούμε τον κ. δήμαρχο που είναι γνώστης της κατάστασης είτε να πάρει τα μέτρα του περιορίζοντάς τον αυστηρά στα καθήκοντά του είτε να τον απομακρύνει από τον συγκεκριμένο τομέα ευθύνης, πριν η κατάσταση γίνει χειρότερη», σημείωσε ο κ. Μεντής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το εάν οι όποιες διαφορές των εργαζομένων με τους πολιτικούς προϊσταμένους έχουν ως θύμα τους πολίτες, που πληρώνουν για να έχουν ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, ο κ. Μεντής περιορίστηκε να μεταφέρει τη συγνώμη των υπαλλήλων προς τους συμπολίτες για την κατάσταση την οποία αντιμετώπισαν.

Σήμερα στις 11.00 στο εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών, οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο εργοτάξιο με την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ να είναι η κινητοποίηση διαμαρτυρίας με «παρέλαση» απορριμματοφόρων, αύριο Πέμπτη μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής και του αντιδημάρχου κ. Κατηρτσίδη, τον οποίο αναζητήσαμε χωρίς όμως αποτέλεσμα, δεν εκδόθηκε κάποια ανακοίνωση και είναι εμφανής η προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι σε ένα θέμα, που προκαλεί τριγμούς στην εύρυθμη λειτουργία μίας ευαίσθητης υπηρεσίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου