Επικαιρότητα

Στην αντεπίθεση οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ

Off

Αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ, απέναντι στο δήμο Ζίτσας και στην απόφασή του να αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη για το τρέχον έτος. Μετά από μήνες άγονων διαβουλεύσεων και με τα ειδοποιητήρια του δήμου Ζίτσας να προειδοποιούν τους επιχειρηματίες, ότι εάν δεν καταβάλλουν την οφειλόμενη διαφορά των τελών, τα χρέη τους θα βεβαιωθούν στην αρμόδια ΔΟΥ και θα μπλοκαριστεί η φορολογική τους ενημερότητα, οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις πέρασαν στην αντεπίθεση έχοντας ως σύμμαχό τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Χρ. Γιώτης και την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Η γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ που συνήλθε την Παρασκευή αποφάσισε ομόφωνα να αρνηθεί την πληρωμή της διαφοράς που προκύπτει στα δημοτικά τέλη, λόγω της αύξησης, μέχρι το τέλος του έτους και να περιμένει την επαναφορά του ύψους των τελών στα προηγούμενα επίπεδα, στον προϋπολογισμό του νέου έτους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιώτης τόνισε, ότι η απόφαση είναι δεδομένη όπως και η αποφασιστικότητα με την οποία τάσσονται απέναντι στη δημοτική αρχή Ζίτσας οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα πιο μακριά από τις προηγούμενες αποφάσεις, η Γ.Σ των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ ζήτησε τη συνδρομή και παρέμβαση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, προς το δήμο Ζίτσας ώστε να εφαρμόσει από την πλευρά του το μνημόνιο συνεργασίας, που έχουν συνυπογράψει και οι δύο πλευρές και αφορά στην καθαριότητα του χώρου.

«Με το μνημόνιο συνεργασίας η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με χρήματα των επιχειρήσεων δηλαδή, προμηθεύτηκε μηχανήματα όπως φορτηγά, σάρωθρα, τσάπες και άλλα, τα οποία τα διέθεσε στο δήμο για να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων και να παρέχει και άλλες υπηρεσίες στη ΒΙΠΕ και όχι για να καθαρίζει το χώρο της εμποροπανήγυρης.

Η επιχείρησή μου πληρώνει 120 ευρώ το τρίμηνο στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, και 130 ευρώ στο δήμο, για ανταποδοτικά που δεν υπάρχουν και για το νερό. Ζητάμε να επανέλθουν τα τέλη στα περσινά επίπεδα και να πληρώνουμε ό,τι πληρώνουν και όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελεούσα», τόνισε ο κ. Γιώτης για να προσθέσει πως εάν η δημοτική αρχή επιλέξει να τραβήξει το σχοινί και να μπλοκάρει τη φορολογική ενημερότητα των επιχειρήσεων, θα βρεθεί αντιμέτωπη με πιο δυναμικές αντιδράσεις, αλλά και με την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Αν τολμήσει να μπλοκάρει την ενημερότητα επιχειρήσεων για οφειλές 100 ευρώ, ας το κάνει. Ας το κάνει και ας έλθει να αντιμετωπίσει τους επιχειρηματίες που μετά από 7 χρόνια κρίσης και ύφεσης έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτές τις αποφάσεις του οικείου δήμου. Ας έρθει όμως κιόλας για να καθαρίσει τη ΒΙΠΕ, όπως είναι η υποχρέωσή του», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου