Επικαιρότητα

Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε

Off

Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Εκατοντάδες Γιαννιώτες, μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και την Κυριακή το μεσημέρι συμμετείχαν στη γιορτή στο Γιαννιώτικο Σαλόνι που είχε ως κεντρικό μήνυμα «Το Πάρκο Πυρσινέλλα ανήκει στους πολίτες, ανήκει στο Δήμο» 
Ήταν μια γιορτή με συμβολικό χαρακτήρα, πρώτη μιας σειράς δράσεων με τις οποίες ο Δήμος Ιωαννιτών επιδιώκει να αναδείξει την πολλαπλή λειτουργία του χώρου και να στείλει μήνυμα στην Πολιτεία. Ζητούμενο είναι να δοθεί  πολιτική λύση ώστε να  επιστρέψει ο χώρος στο Δήμο Ιωαννιτών και να σταματήσει η αντιδικία με το Δημόσιο για το ιδιοκτησιακό.
«Κύριε Δήμαρχε δεν είσαστε μόνος, δεν είναι μόνοι οι Γιαννιώτες είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά για να λήξει άμεσα αυτό το θέμα με νομοθετική ρύθμιση και όλοι μαζί θα πετύχουμε», διεμήνυσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, που πήρε πρώτος το λόγο για να χαιρετίσει την εκδήλωση.
Ο Περιφερειάρχης μίλησε για «ένα έγκλημα σε βάρος του Γιαννιώτικου λαού», το οποίο απέδωσε στη νομοθεσία περί δασικών εκτάσεων κι όπως είπε δεν είναι το μοναδικό στην Ήπειρο, υπενθυμίζοντας ότι στη Ζίτσα εκτάσεις της αμπελουργικής ζώνης έχουν χαρακτηριστεί δασικές. 
«Ο Δήμος Ιωαννιτών,  οι Γιαννιώτες πολίτες φτάσαμε να διεκδικούμε δικαστικά αυτό που διαχρονικά  μας ανήκει», είπε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ευχαριστώντας του πολίτες για τη συμμετοχή τους και καλώντας τους «να κρατήσουν στα χέρια τους» την υπόθεση του Πάρκου Πυρσινέλλα.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Δήμου, όπως επίσης και όλους τους βουλευτές που στηρίζουν το αίτημα του Δήμου για πολιτική λύση. Ευχαρίστησε ακόμη το Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετείχε σύσσωμο στην εκδήλωση και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών. 
«Μόνη λύση είναι η πολιτική λύση. Όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία δήμου και ελληνικού δημοσίου, ένας «πνεύμονας ζωής» για την πόλη διαλύεται», είπε ο Δήμαρχος σημειώνοντας πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κινητικότητα και ένα καλό κλίμα με την πολιτική ηγεσία που δείχνει να αντιλαμβάνεται πως πρέπει να δοθεί λύση. 
Για τη λύση, ο κ. Μπέγκας είπε ότι ο Δήμος έχει ερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα και κατέληξε πως η πιο δόκιμη λύση είναι μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την οποία και επεξεργάζεται με τη νομική του υπηρεσία ώστε να την προτείνει στην κυβέρνηση.
Τέλος ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος αναφερόμενος στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε το Πνευματικό Κέντρο, τη χαρακτήρισε «εκδήλωση – διαδήλωση» στην οποία οι πολίτες ζητούν από την πολιτεία να «απελευθερώσει» το Γιαννιώτικο Σαλόνι. 
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου