Πολιτικό Ρεπορτάζ

Προτεραιότητα «Ζωσιμάδες» και Λιμνοπούλα

Off

Βασική προτεραιότητα για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τις παρεμβάσεις της στην περιοχή των Ιωαννίνων αποτελεί η ολοκλήρωση της δημοπράτησης δύο έργων – σφραγίδα της παρούσας πολιτικής ηγεσίας, αλλά και της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Ο λόγος για την ανακατασκευή του ταρτάν στίβου στους “Ζωσιμάδες” και για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Λιμνοπούλα.

Και για τα δύο αυτά έργα – προτεραιότητες αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΓΓΑ σε συνεργασία με την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο ΓΓ Αθλητισμού Ιουλ. Συναδινός, στο πλαίσιο της παρουσίασης του απολογισμού πεπραγμένων των 15 μηνών της Επιτροπής Θητείας της Επιτροπής Διοίκησης.

Ο κ. Συναδινός στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε και στα δύο έργα τονίζοντας πως για τη Λιμνοπούλα έχει ήδη υπάρξει ανάδοχος και το έργο βρίσκεται στην τελική φάση πριν την έναρξή του. Εάν δεν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα η διάρκεια αποπεράτωσης υπολογίζεται στους τρεις μήνες.

Για την ανακατασκευή του ταρτάν στους Ζωσιμάδες η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και το έργο έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 664.000 ευρώ στο ΠΔΕ. Η δημοπράτησή τους επίσης αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και των υποχρεώσεων του ΠΑΣ ΓIANNINA στη σούπερ λίγκα.

Προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή του ταρτάν, των βαλβίδων για τις ρίψεις, η αποκατάσταση των διαδρόμων για τα άλματα, αλλά και η επέκταση του ταρτάν στο χώρο μπροστά από το ανατολικό πέταλο (θύρα 7).

 

Η αξιοποίηση του ΠΕΑΚΙ και ο ΠΑΣ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Συναδινός άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο για την προοπτική αξιοποίησης όπως είπε και όχι παραχώρησης των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ, σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. «Δεν πρόκειται για παραχώρηση-χάρισμα μίας δημόσιας εγκατάστασης, αλλά για αξιοποίησή της. Αυτό θα γίνει εάν έχουμε στα χέρια μας μια οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας για τη χρήση των εγκαταστάσεων, όπου ο ΠΑΣ θα φτιάξει τη δική του έδρα. Οτιδήποτε γίνει θα γίνει με όρους διαφάνειας και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση. Ήδη έχει γίνει μία προκαταρκτική συζήτηση με τον κ. Χριστοβασίλη στο υπουργείο και περιμένουμε την ΠΑΕ να κινηθεί με αυτές τις προϋποθέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Διαφοροποίηση για τις συνδρομές των σωματείων!

Διαφορετική στο μεταξύ από την στάση της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και την απαίτησή της για την καταβολή μισθώματος από τα σωματεία που χρησιμοποιούν το κλειστό του ΕΑΝΚΙ για τις προπονήσεις, ήταν η στάση του κ. Συναδινού. Ερωτηθείς για το εάν πρόκειται για μια γενική επιλογή της ΓΓΑ που ισχύει σε όλα τα γήπεδα ιδιοκτησίας της ή όχι, ο κ. Συναδινός ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ουσιαστικά πως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, αφήνοντας εκτεθειμένη κατά κάποιον τρόπο την Επιτροπή Διοίκησης. «Αυτό που λέμε είναι ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού ακόμη και σε συμβολικό βαθμό για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Όταν οι χρήστες δεν εισπράττουν από τους γονείς κάποια συνδρομή, τότε η Επιτροπή Διοίκησης θα μπορούσε ανταποδοτικά να μην εισπράττει χρήματα από τα σωματεία».

 

Το πολιτικό σκέλος

Η παρουσίαση από την πλευρά του κ. Συναδινού είχε και αμιγή πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού το πρώτο σκέλος της αναλώθηκε αποκλειστικά και μόνο στην παρουασίαση συγκριτικών οικονομικών στοιχείων την περίοδο της θητείας του, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη τριετία.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας της ΓΓΑ να καταδείξει όπως ο ίδιος είπε, αφενός την προσπάθεια εξορθολογισμού της κατάστασης που σχετίζεται με την διαχείριση των οικονομικών προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού και αφετέρου την κατασπατάληση πόρων τα προηγούμενα χρόνια, για την εξυπηρέτηση πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων, απουσία μάλιστα κάθε εθνικού σχεδιασμού.

Όπως είπε τη φετινή χρονιά ο προϋπολογισμός της ΓΓΑ ανέρχεται στα 49 εκ. ευρώ έναντι 88 εκ ευρώ το 2011. Οι ομοσπονδίες θα πάρουν το 100% του προϋπολογισμού τους το ίδιο και τα εθνικά στάδια.

Μεταξύ εκείνων που παρουσίασε ο κ. Συναδινός ήταν και οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τις εργολαβίες του 2004, ακόμη και για έργα που σήμερα… δεν υπάρχουν.

 

Απάντηση στον Π. Δήμα

Τέλος ο ΓΓΑ σχολίασε και την παρέμβαση του ολυμπιονίκη και πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Π. Δήμα, που έκανε λόγο για πελατειακά και κομματικά κριτήρια στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής. “Ο κ. Δήμας υπήρξε μία εξέχουσα αθλητική προσωπικότητα, αλλά ένας κακός πολιτικός. Την ίδια στιγμή που υπέγραφε τα μνημόνια, διαμαρτυρόταν ως πρόεδρος της ομοσπονδίας για τις περικοπές. Κάποιοι από ένοχοι εμφανίζονται σήμερα ως εισαγγελείς. Για τους αποσπασμένους ζητήσαμε και αυτό θα τηρηθεί η διαδικασία να ακολουθείται με διαφανή κριτήρια και οι ομοσπονδίες να ανακοινώσουν δημοσίως ποιους εκπαιδευτικούς προτείνουν”, κατέληξε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ