Επικαιρότητα

Αναγκαιότητα να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο

Off

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια βρίσκονται και τα πολιτικά κόμματα, αφού οι διαστάσεις που έχει προσλάβει ήδη το θέμα, απειλούν την κυβέρνηση με ένα ισχυρό πλήγμα στο γόητρό της.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μια ενδεχόμενη δικαίωση των τηλεοπτικών σταθμών, εφόσον ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, θα δημιουργήσει ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξεων, με την κυβέρνηση να δείχνει ότι προετοιμάζεται και γι’ αυτό το ενδεχόμενο είτε με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παππά, πως εφόσον συμβεί αυτό, τότε «θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό τοπίο» είτε με περισσότερο πολιτικού χαρακτήρα αποφάσεις, όπως είναι ένας ευρύς ανασχηματισμός.
Η προοπτική αυτή φαίνεται ιδιαίτερα πιθανή, για να απορροφηθεί ένα μέρος των κραδασμών που θα προκληθούν στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Από το Ποτάμι, ο τοπικός συντονιστής Π. Μπούγιας επανέλαβε την αναγκαιότητα να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο, όχι όμως με την υπερεξουσία ενός υπουργού και την κατάργηση του ΕΣΡ, όπως προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.
Ο κ. Μπούγιας τόνισε ότι το εξαιρετικά παρήγορο σε αυτό το θέμα είναι πως η δικαιοσύνη έδειξε να ανθίσταται στις πιέσεις και πως παραμένει ανεξάρτητη. «Με την προχθεσινή της απόφαση για την εξέταση της ουσίας της υπόθεσης έδειξε προς την κατεύθυνση της δικαίωσης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ελπίζουμε στην ανάκληση του νόμου Παππά και στη συγκρότηση του ΕΣΡ, που δεν πρέπει να γίνει όμως πριν την απόφαση του ΣτΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά

Η διαγραφή Φωτήλα
Στο μεταξύ, μονόδρομο χαρακτήρισε ο κ. Μπούγιας την απόφαση του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, έπειτα από τη δημόσια δήλωσή του ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες της συνεργασίας με άλλα κόμματα, υπονοώντας τη Ν.Δ.
«Είναι και ένα αυστηρό μήνυμα στην Κ.Ο του Ποταμιού ότι απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα στις δημόσιες τοποθετήσεις. Θεωρούμε, πως ήταν ένα άσχημο δείγμα γραφής και γι’ αυτό η διαγραφή ήταν αναγκαία», σημείωσε ο κ. Μπούγιας για να αναφερθεί τέλος στις αδιέξοδες συζητήσεις συγκρότησης ενός κοινού και ενιαίου μετώπου στην κεντροαριστερά.
«Είναι αλήθεια ότι μετά τις εκλογές το Ποτάμι δείχνει σαν μια πολύφερνη νύφη για τα άλλα κόμματα. Το αποτέλεσμα του συνεδρίου μας και η απόφαση ήταν ξεκάθαρη υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματος, παραμένοντας ανοιχτή στο διάλογο με έναν χώρο που ξεκινά από το προοδευτικό κέντρο και καταλήγει στην ανανεωτική αριστερά», κατέληξε.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου