Ήπειρος

Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του ΤΕΙ

Off

Την πολιτική παρέμβαση του Πρωθυπουργού της Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Γεροβασίλη, καθώς επίσης των βουλευτών και του συνόλου των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Ηπείρου, ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος του ιδρύματος, ζητά το ΤΕΙ Ηπείρου.
Αφορμή για την επιστολή της διοίκησης του ΤΕΙ προς τον Πρωθυπουργό, με κοινοποίηση στον υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές της Ηπείρου στάθηκε η κατανομή των 500 θέσεων μόνιμων καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, από τις οποίες στο ΤΕΙ Ηπείρου κατανέμονται μόλις εννέα.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κατανομή μόνο πέντε θέσεων στην πρώτη κατανομή άλλων 500 θέσεων, δεν αντιμετωπίζει στην πράξη κανένα από τα προβλήματα στο επίπεδο του προσωπικού, για το ΤΕΙ Ηπείρου.
Μάλιστα, παρά την αντίδραση που είχε εκφραστεί και μετά την πρώτη κατανομή και τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί, η δεύτερη κατανομή είχε μία… από τα ίδια.
Όπως τόνισε μιλώντας στο ITV ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γλαβάς τόνισε πως είναι υποχρέωση των πολιτικών παραγόντων της περιοχής να ανταποκριθούν και να ασκήσουν πίεση προς το υπουργείο Παιδείας, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του ΤΕΙ.
«Τους καθηγητές αυτούς δεν τους θέλουμε για κάτι άλλο, αλλά για να βελτιώσουμε το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καθώς και το επίπεδο παρέμβασης του ΤΕΙ στην τοπική κοινωνία, βοηθώντας την ανάπτυξη της περιοχής. Το μεγάλο πρόβλημα προέκυψε λόγω της συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού συναδέλφων. Τα τελευταία χρόνια αποχώρησαν αρκετοί και τα επόμενα τρία πρόκειται να αποχωρήσουν άλλοι δεκατέσσερις. Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής έχει μόλις πέντε μόνιμες θέσεις καθηγητών, οι τρεις εκ των οποίων αποχωρούν τα 2,5 προσεχή χρόνια. Τίθεται ζήτημα προοπτικών λειτουργίας κάποιων τμημάτων όπως στο Τμήμα Λογοθεραπείας, που είναι ένα από τα δύο που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, με δουλειά και παρεχόμενες σπουδές υψηλού επιπέδου.
Αυτό το Τμήμα, όπως και το Τμήμα Νοσηλευτικής, δεν γίνεται να μείνουν χωρίς στελέχωση», σημείωσε ο κ. Γλαβάς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου