Επικαιρότητα

Υποχρέωση της Πολιτείας η ενίσχυση των ανθρωπιστικών σπουδών

Off

Υποχρέωση και καθήκον της πολιτείας είναι η ενίσχυση των ανθρωπιστικών σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αντιμετωπίζοντας με τον τρόπο αυτό μία συνεχή υποβάθμιση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε σταδιακή απαξίωσή τους.
Η εκτίμηση αυτή έγινε από τον καθηγητή Κώστα Κωνσταντινίδη, προς τιμήν του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μία τιμητική εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Βυζαντινών Σπουδών.
Ο κ. Κωνσταντινίδης μιλώντας στο ITV αναφέρθηκε στην αδήριτη αναγκαιότητα στήριξης των ανθρωπιστικών σπουδών από την πολιτεία, με «εργαλείο», διακεκριμένους ακαδημαϊκούς δασκάλους στην Ελλάδα που έχουν αναδείξει με την έρευνα και διδασκαλία τους τις σπουδές αυτές.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης και άνοιξε με τον καθηγητή Παναγιώτη Αντωνόπουλο και τον Πρύτανη Γ. Καψάλη που αναφέρθηκαν στο έργο, την προσφορά και την προσωπικότητα του Κ. Κωνσταντινίδη.
Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη στην εκδήλωση, η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Αικατερίνη Λιάμπη, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας Χρήστος Σταυράκος και ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Ιωάννης Μαυρομάτης.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου