Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 03:19
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτωβρίου 2016
Επικαιρότητα

Ούριος άνεμος για τον αεραθλητισμό

Off

Δεκάδες λάτρεις του αεραθλητισμού από τα Ιωάννινα, την Ήπειρο και ολόκληρη τη χώρα βρέθηκαν από την Παρασκευή στα Ιωάννινα, συμμετέχοντας στο πρώτο φεστιβάλ αεραθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στην ηπειρωτική πρωτεύουσα. Ταυτόχρονα όμως ήταν και το πρώτο φεστιβάλ αεραθλητισμού, που περιελάμβανε πτήσεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας με αλεξίπτωτα πλαγιάς, αιωρόπτερα, μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα, υπερελαφρά καθώς και άλματα ελεύθερης πτώσης από αλεξιπτωτιστές. 
Το θέαμα ήταν υπέροχο και βοηθούντος του εξαιρετικού καιρού, που βρέθηκε στην πόλη, η πλατεία Μαβίλη το μεσημέρι του Σαββα΄του και της Κυριακής αποτέλεσε ένα ιδανικό σημείο για να παρακολουθήσει ο κόσμος τις πτήσεις και τις ασκήσεις δεξιοτεχνίας και επίδειξης των αθλητών.
Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αμφιθέα, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν απογειώσεις και από την προς διαμόρφωση πίστα αεραθλητισμού στο Μιτσικέλι.
Στην πλατεία Μαβίλη, μαζί με τους δεκάδες πολίτες που ήταν εκεί, βρέθηκε και ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, που αναφέρθηκε στην στόχευση της δημοτικής αρχής, να καταστήσει με τη βοήθεια των ανθρώπων των αεραθλητισμού στα Ιωάννινα, την πόλη, ένα σημείο αναφοράς για τον αεραθλητισμό.
Οι συνθήκες όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Π. Κολόκας είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του αεραθλητισμού κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι οι συμμετέχοντες και οι γνώστες του αντικειμένου. Ο κ. Κολόκας μάλιστα μαζί με τον πρόεδρο του ΠΚΔΙ Κ. Γκόγκο είχαν την τύχη να πετάξουν πάνω από τη λίμνη Παμβώτιδα, μαζί με εκπαιδευμένους χειριστές.
Ο πρόεδρος του Αεραθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων Γ. Μπακάρας και ο εκπαιδευτής αλεξιπτώτου πλαγιάς Σπύρος Κωστούλας αναφέρθηκαν στη διοργάνωση και ευχαρίστησαν θερμά το δήμο Ιωαννιτών για την υποστήριξη τόσο στη διοργάνωση του φεστιβάλ, όσο και για τις προοπτικές που διανοίγονται με την κατασκευή της πίστας στο Μιτσικέλι.
Επόμενος στόχος είναι η διοργάνωση ενός αγώνα διεθνούς εμβέλειας, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η πίστα και γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια διαφήμισης και προβολής των δυνατοτήτων που έχει η περιοχή στον αεραθλητισμό.
Στην πόλη των Ιωαννίνων για το πρώτο φεστιβάλ βρέθηκαν και αρκετοί αθλητές από άλλες περιοχές της χώρας, όπως ο Γιώργος Κριστιανάκης από την Κρήτη, που μίλησε για την εμπειρία του στα Ιωάννινα.
Τα αθλήματα είναι απόλυτα ασφαλή, αρκεί να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε για τον οποίο δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες για τον αγωνιζόμενο, που είχε μία απρόσμενη πτώση στα νερά της Παμβώτιδας, κατά τη διάρκεια δύσκολων περασμάτων, ούτε και για τους δύο αθλητές που έπεσαν στην πίστα θαλασσίου σκι στο κανάλι της Αμφιθέας το πρωί της Κυριακής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου