Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 06:03
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτωβρίου 2016
Πολιτισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση στη Μόσχα

Off

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή η Έκθεση Γιαννιώτικης Αργυροχρυσοχοΐας στη Μόσχα μετά από  μια παρουσία σχεδόν 4 μηνών, στο Μουσειακό-Εκθεσιακό Συγκρότημα της Μόσχας "Νέα Ιερουσαλήμ". 
Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου το ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ., το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, την ΕΗΜ καθώς και άλλους σημαντικούς ιδιώτες -συλλέκτες-κοσμηματοπώλες και ασημουργούς της πόλης των Ιωαννίνων, η υλοποίηση του οποίου απαίτησε πολύπλοκες διεργασίες και ενέργειες, καθώς και τη συνεργασία πολλών εξειδικευμένων ανθρώπων και φορέων.
Το εγχείρημα, σύμφωνα με τον Δήμο, άνοιξε δρόμους για την ενίσχυση των πολιτιστικών, τουριστικών, επιχειρηματικών και εν γένει εξωστρεφών σχέσεων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου με τον ρωσικό λαό, ενώ ταυτόχρονα έβαλε τη βάση και για μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες εξωστρέφειας και ανάδειξης-προώθησης του τόπου.
Στις 28 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Μουσείου της Μόσχας, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης και παρουσίασης του προορισμού «Ιωάννινα – Ήπειρος» προς τα ρωσικά ΜΜΕ, για το επίσημο  κλείσιμο της Έκθεσης.
Κλιμάκιο της ομάδας εργασίας με εκπροσώπους του Δήμου και της Μητροπόλεως έχει μεταβεί στη Μόσχα, ώστε να επιβλέψει και να διασφαλίσει την ορθή διαδικασία αποσυναρμολόγησης της Έκθεσης καθώς και την ασφαλή συσκευασία και μεταφορά των εκθεμάτων στα Ιωάννινα. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου