Πολιτισμός

«Κι έγινε η σιωπή ορμή» από τον Βαγγέλη Νέσση

Off

Η ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Νέσση «Κι έγινε η σιωπή ορμή» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 19.30 στο χώρο της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαρία Στρατσάνη, Φιλόλογος, Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Ντίνα Διαμάντη, Φιλόλογος, Βαγγέλης Νέσσης, Συγγραφέας. Συντονίζει η δημοσιογράφος Βίκυ Κώστα.
Ποιήματα θα διαβάσουν οι εκλεκτοί καλεσμένοι: Ντίνα Διαμάντη, Φιλόλογος, Πηνελόπη Μαρνέλη, Δικηγόρος, Ποιήτρια, Ιωάννης Μπενέκος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Άννα Μπούκα, Διπλ. Αρχαιολόγος, Βαΐα Οικονομίδου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, Ιωάννης Παπαϊωάννου, Πολιτικός Μηχανικός, Γιώτα Παρθενίου, Ποιήτρια, Μαρία Στρατσάνη, Φιλόλογος, Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Απόστολος Τοψής, Βιοτέχνης, Λένα Χαρτζάβαλου, Καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας 
Ο Βαγγέλης Νέσσης γεννήθηκε στα Ιωάννινα μέσα στο καλοκαίρι του 1952. Αποφοίτησε από το πρότυπο Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής το 1969. Την ίδια χρονιά εισήχθη στο Μαθηματικό Ιωαννίνων. Δεν τον προσέλκυσε το Μαθηματικό και την επόμενη χρονιά, μετά από εξετάσεις εισήχθη στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Αποφοίτησε  το 1976. Ασχολήθηκε με όλα τα έργα Πολιτικού Μηχανικού για δέκα περίπου χρόνια. Το 1985 αποφάσισε οριστικά να ασχοληθεί με την παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση κοσμηματοπωλείου που είχε ιδρυθεί από τους προγόνους του, το 1905. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα και έχουν δυο παιδιά τη Βερονίκη και τον Βασίλη.
Η ενασχόλησή του με τη γραφή και γενικά η ακατάπαυτη διάθεσή του για αρθογραφία και ποίηση ξεκινά συστηματικά μόλις το 2008, μετά από παρότρυνση μιας φιλολόγου από την Άνδρο. Από τότε και για όλη την υπόλοιπη ζωή του επιθυμεί να ζήσει μέσα στης ποίησης και της λογοτεχνίας τη φιλόξενη αγκαλιά.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου