Χωρίς κατηγορία

Κοντά στις γυναίκες για τον μητρικό θηλασμό

Off

Στον φιλόξενο χώρο της Ζωσιμαίας Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων θα υποδέχονται όλες εκείνες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον μητρικό θηλασμό, το Σάββατο, τα μέλη του Συλλόγου Νέων – Μαιευτών Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου και στόχος είναι η προώθηση της ιδέας του Μητρικού Θηλασμού σε συνδυασμό με την κατανόηση των πλεονεκτημάτων που αυτός έχει για το παιδί, τη μητέρα, αλλά και το κοινωνικό σύνολο.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Χαλάτση τόνισε πως ο μητρικός θηλασμός αποτελεί ουσιαστικά τον πρώτο εμβολιασμό κάθε βρέφους, αφού προφυλάσσει και ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα ενώ προσφέρει μεγάλη ωφέλεια και στην πρόληψη και προστασία της μητέρας από διάφορα νοσήματα.
Ωστόσο επισήμανε πως παρότι αποδεδειγμένα είναι η πλέον ισορροπημένη φυσική διατροφή, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες και την κοινωνία και παρά το θεωρητικό ενδιαφέρον που δείχνουν οι μέλλουσες μητέρες, στην πράξη, λόγω διαφόρων προβλημάτων το ποσοστό που υποστηρίζει και ακολουθεί το μητρικό θηλασμό είναι μικρότερο.
«Το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι επαρκές, όμως απαιτείται μεγαλύτερη υποστήριξη σε μία σειρά ζητημάτων όπως είναι η πρόβλεψη ειδικών χώρων για τον μητρικό θηλασμό στα δημόσια νοσοκομεία ή και αλλού, σε δημόσιους, κοινόχρηστους χώρους», τόνισε η κα Χαλάτση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου