Επικαιρότητα

Με ένταση η συνέχεια της δίκης

Off

Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον αποκτούν κατά την εξέλιξη της δίκης για την υπόθεση Γιακουμάκη, γεγονότα και στοιχεία που προστίθενται στην ακροαματική διαδικασία, ως παρελκόμενα της βασικής υπόθεσης.
Ένα τέτοιο στοιχείο ήταν αυτό που προκάλεσε μεγάλη ένταση στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας χθες στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, με την υπεράσπιση του πρώην διευθυντή της Σχολής να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του νομικού συμβούλου του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Αθανασόπουλου.
Η Εισαγγελέας έδρας έγινε αποδέκτης ενός εγγράφου από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, το οποίο στάλθηκε από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, με ημερομηνία 27-10-2016 αφού δηλαδή είχε ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.
Στο έγγραφο περιλαμβάνονται στοιχεία από τα βιβλία συμβάντων που τηρούν οι φύλακες της σχολής και στα οποία φέρεται να συμμετέχουν σε διάφορα περιστατικά παραβατικού χαρακτήρα μέλη της παρέας των κρητικών, που φέρονται να έχουν προκαλέσει όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο, σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Η υπεράσπιση αντέδρασε άμεσα, καθώς εκτός των άλλων τα περιστατικά που μνημονεύονται στο έγγραφο χρονολογούνται από το 2012, περίοδος που δεν έχει σχέση με την υπόθεση.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή, Αλ. Κούγιας υπέβαλε μήνυση σε βάρος του νομικού συμβούλου του ΕΛΓΟ Δήμητρα για το αδίκημα της απιστίας δικηγόρου, ενώ σε δηλώσεις του επιτέθηκε προσωπικά εναντίον του λέγοντας ότι προσπαθεί να αναλάβει «εργολαβικά» την υπόθεση.
«Όλα όσα κάνει είναι εκτός κάθε προηγούμενης νομικής και δικονομικής λογικής. Επέλεξε ένα δικόγραφο, περιλαμβάνοντας μόνο όσα αφορούσαν τους κρητικούς, ενώ την ίδια περίοδο εμπλέκονται και άλλοι σπουδαστές, με στόχο να παραπλανήσει το δικαστήριο.
Ευθέως επισημαίνουμε, ότι η στάση του υποκρύπτει σκοπιμότητες. Στην αρχή ήταν νομικός σύμβουλος του Οργανισμού, στηρίζοντας τον εντολέα μου, στη συνέχεια διενήργησε την διοικητική έρευνα, ακολούθως ζήτησε να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή για να υποστηρίξει τον διευθυντή και αφού δεν τα κατάφερε εμφανίζεται στην απέναντι πλευρά.
Εάν είχε ενδιαφέρον το συγκεκριμένο έγγραφο θα έπρεπε να το έχει καταθέσει ο ίδιος στη διοικητική έρευνα. Ίσως βέβαια έχει την πληροφόρηση για όσα εξελίσσονται στο δικαστήριο από τον δικηγόρο της οικογένειας Γιακουμάκη που παρευρίσκεται στην εκδίκαση και τον βοηθό του κ. Τσούκαλη, που φαντάζομαι αμειβόμενοι είναι όλοι τους. Η κρίση της υπεράσπισης είναι πως οδηγούμαστε σε πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων, γιατί δεν είναι δυνατόν με φήμες να καταδικάζονται άνθρωποι και να στιγματίζονται υπολήψεις», σημείωσε ο κ. Κούγιας.
Το έγγραφο θα κριθεί στη συνέχεια του δικαστηρίου εάν θα παραλειφθεί ως αναγνωστέο στη συνέχεια της δίκης.

Διαφοροποίηση από τον 
συνήγορο Μαρκογιαννάκη
Αμέσως μετά το τέλος της χθεσινής εκδίκασης ο συνήγορος του κ. Μαρκογιαννάκη, Κων. Τζούμας με δήλωσή του θέλησε να διαφοροποιηθεί από τη στάση του Αλ. Κούγια και τις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης μετά το τέλος κάθε ημέρας.
«Η δίκη δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας για να τον κάνουμε αναμετάδοση. Πρέπει να αφήσουμε το θέαμα και να αφήσουμε το δικαστήριο να κάνει τη δουλειά του. Το συγκεκριμένο μάλιστα την κάνει πάρα πολύ καλά και εγγυάται μία δίκαιη δίκη και κρίση έναντι όλων. Οι δηλώσεις δεν απαγορεύονται, αλλά όταν η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη δεν δικαιούμεθα να σχολιάζουμε οτιδήποτε και πρέπει να αναμένουμε την κρίση της δικαιοσύνης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι καταθέσεις
Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε χθες ο καθηγητής Ηλίας Σιώζος, που αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχαν από τον διευθυντή στις αρχές του 2013, ότι κάποιος σπουδαστής έχει πει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με άλλους σπουδαστές, χωρίς ωστόσο να προστεθεί κάτι καινούργιο στη διαδικασία.
Ακολούθησε η κατάθεση του φύλακα Ανδρέα Τζώρτζη που περιγράφει ένα περιστατικό στο οποίο χρειάστηκε όπως ο ίδιος επισημαίνει, να παρέμβει, για φασαρία που ακουγόταν στο δωμάτιο που διέμενε ο Β. Γιακουμάκης, χωρίς όμως να διαπιστώσει ότι ο ίδιος ήταν παρών.
Τέλος, κατέθεσε και ο τυροκόμος Απόστολος Πέτρου που τόνισε ότι δεν είχε διαπιστώσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του Β. Γιακουμάκη ή των άλλων σπουδαστών.

Διακοπές…
Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όταν στην κατάθεση του κ. Σιώζιου, παρενέβη ο πατέρας του Β. Γιακουμάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «… τον ενδιαφέρουν οι φασαρίες και όχι ότι χάθηκε το παιδί μου», χωρίς πάντως να δοθεί συνέχεια από το δικαστήριο.
Μεγαλύτερη ένταση προκλήθηκε νωρίτερα όταν κατά τη διάρκεια ερωτήσεων κ. Κούγια σε μάρτυρα, κάποιος από το ακροατήριο φώναξε «δεν ντρέπεστε καθόλου» με τον κ. Κούγια να ζητά από τους αστυνομικούς να συλλάβουν το άτομο που μίλησε, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό και με τον συνήγορο υπεράσπισης του διευθυντή της Σχολής να απειλεί με μηνύσεις και τους αστυνομικούς που βρισκόταν εντός της αίθουσας.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ