Πολιτισμός

Εγκαίνια σήμερα για την έκθεση έργων του Θέμου Μάιπα

Off

Αφιερωμένη σε έναν σπουδαίο Γιαννιώτη εικαστικό, τον ζωγράφο Θέμο Μάιπα είναι η έκθεση έργων του, που εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Έργα που προέρχονται από ιδιωτικές κατά βάση συλλογές και τα οποία αναδεικνύουν την ιδιαίτερη προσέγγιση του Θέμου Μάιπα σε θέματα όπως οι θαλασσογραφίες, η καθημερινότητα, αλλά και η προσωπική του διαδρομή που ξεκίνησε από το Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς και στη συνέχεια από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Στο περιεχόμενο της έκθεσης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γιωτίτσας, πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Δημοτικής Πινακοθήκης, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση στο κοινό να παρευρεθεί στα σημερινά εγκαίνια (19.00) ή να επισκεφθεί την έκθεση μέχρι το τέλος της στις 15 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, ο κ. Γιωτίτσας τόνισε πως η Δημοτική Πινακοθήκη σχεδιάζει αντίστοιχες εκθέσεις όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία με εντυπωσιακή προσέλευση και των πολιτών αλλά και των μαθητών.
«Ετοιμάζουμε ήδη και άλλες αντίστοιχες εκθέσεις, που θα ενταχθούν στο πλαίσιο των Ηπειρωτικών, αλλά και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης», σημείωσε ο κ. Γιωτίτσας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου