Επικαιρότητα

Και οι σεισμοί… συνεχίζονται

Off

Έναν ακριβώς μήνα μετά τη σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και της ισχυρής μετασεισμικής ακολουθίας για ένα δεκαήμερο, ο εγκέλαδος δηλώνει και πάλι «παρών» στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Το τελευταίο 48ωρο έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή που έγινε στις 13.41 χθες το μεσημέρι μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο και αυτής, όπως και των άλλων δέκα και πλέον σεισμικών δονήσεων από τα ξημερώματα της Δευτέρας ήταν βορειοδυτικά των Ιωαννίνων σε απόσταση 17 χλμ. και σε εστιακό βάθος 5 χλμ. 
Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια περιοχή του ρήγματος, που έδωσε τον σεισμό του Οκτωβρίου και εξακολουθεί να υπενθυμίζει στους κατοίκους ότι είναι ακόμη ενεργή.
Οι σεισμολόγοι πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί, παρά το γεγονός της αυξητικής συχνότητας των δονήσεων τις τελευταίες ημέρες.
Υπενθυμίζουν δε, την αρχική τους τοποθέτηση, ότι για ένα χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών, οι σεισμοί θα εξακολουθούν να απασχολούν τους κατοίκους, στο πλαίσιο της φυσιολογικά εξελισσόμενης μετασεισμικής ακολουθίας.
Γεγονός είναι πως οι πολλοί μετασεισμοί των τελευταίων ημερών, έστω κι αν λίγοι από αυτούς έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί, προκάλεσαν μία έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου