Επικαιρότητα

Πήρε μπροστά η υπογειοποίηση των κάδων

Off

Στην οδό Πυρσινέλλα, αλλά και στην αρχή της οδού Χαριλάου Τρικούπη στην Πλατεία Πάργης τοποθετήθηκαν ήδη τα δύο πρώτα συστήματα των υπόγειων κάδων ανακύκλωσης. 
Η αναστάτωση που προκλήθηκε την Τρίτη με την αποτυχία τελικά της υπογειοποίησης των κάδων και στα σημεία περιμετρικά του Κάστρου, αλλά και στο Πέραμα, ευτυχώς, δεν είχε συνέχεια την Τετάρτη.
Συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών και του αναδόχου εργολάβου έπιασαν από νωρίς δουλειά και τοποθέτησαν ήδη τους πρώτους υπογειοποιημένους κάδους, που αναμένεται να βελτιώσουν την εικόνα στον τομέα καθαριότητας και φυσικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για αυτό είναι να αλλάξει και η νοοτροπία των πολιτών, που δυστυχώς αποδεικνύουν σχεδόν καθημερινά, ότι υπολείπονται σε σωστούς κανόνες τήρησης των περιβαλλοντικών όρων.
Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν υπήρξαν… παρατράγουδα, όπως αυτά του Περάματος και όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά τις επόμενες ημέρες.

Ανακοίνωση
 από «Γιάννενα Τώρα»
Η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής τονίζοντας πως ενάμιση χρόνο μετά την αρχική έγκριση, ανακοινώθηκε η έναρξη των εργασιών, όμως στην περίπτωση του Κάστρου δεν είχε εξασφαλισθεί η απαιτούμενη άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ενώ για την οδό Κουντουριώτη υπήρξε εμπλοκή με τον εργολάβο του έργου των πεζοδρομήσεων.
«Ενάμισι χρόνο γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν, αλλά ουδείς ασχολήθηκε με τις απαραίτητες άδειες που έπρεπε να υπάρχουν.
Η Δημοτική αρχή εξακολουθεί να πελαγοδρομεί, χωρίς συνεννόηση μεταξύ των στελεχών της, χωρίς σχέδιο για την πόλη, χωρίς να σέβεται τους πολίτες αλλά και με περισσή αυταρέσκεια. Δυστυχώς θα την υποστούμε για δυόμισι ακόμη χρόνια», σημειώνεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει πάντως και με ένα υστερόγραφο με το σχετικό ερώτημα, γιατί επιλέχθηκε από όλους τους τέως Καποδιστριακούς δήμους η περιοχή του Περάματος: «Τόση είναι η επιρροή του κ. Γκόγκου στον κ. Δήμαρχο πια;».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου