Επικαιρότητα

Αναγκαίο ένα εξωστρεφές Τεχνικό Επιμελητήριο

Off

Η ανάγκη για ένα νέο, εξωστρεφές Τεχνικό Επιμελητήριο σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, υπαγόρευσε την συγκρότηση της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών», που διεκδικεί την ψήφο των μηχανικών στις αυριανές εκλογές στα κατά τόπους παραρτήματα του ΤΕΕ.
Σε τοπικό επίπεδο οι συνεργαζόμενοι μηχανικοί επιθυμούν σύμφωνα με τον Ιωάννη Τσίγκρο να διαμορφώσουν μία νέα ατζέντα, με την ενασχόληση του ΤΕΕ με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, παράλληλα όμως με την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων και της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι στην ακρόπολη του Ίτς Καλέ, για σημειολογικούς και συμβολικούς λόγους όπως ανέφερε, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της παράταξης, αλλά και οι προτάσεις της.
Ο κ. Τσίγκρος τόνισε πως υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που αναφέρονται στα δημόσια έργα, το χωροταξικό σχεδιασμό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά ζητήματα των μηχανικών.
«Σε τοπικό επίπεδο θεωρούμε ότι το ΤΕΕ ήταν απόν από τις εξελίξεις και τα μεγάλα ζητήματα όπως ο αναπτυξιακός νόμος, ο τουρισμός, τα μνημεία, ο γενικός πολεοδομικός χαρακτήρας της περιοχής. Αυτό που θέλουμε είναι να βγει το ΤΕΕ από αυτή την κατάσταση και να βρεθεί με ένα πρόγραμμα άμεσα εφαρμόσιμο δίπλα στην κοινωνία και στους πολίτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίγκρος ρωτήθηκε και για τους λόγους για τους οποίους υπήρξε η διάσπαση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αποδυναμώνοντας ενδεχομένως και την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας.
«Κανέναν δεν αποκλείσαμε και κανέναν δεν αποκλείουμε. Η παράταξή μας είναι ανοιχτή σε συνεργασίες. Μας έγινε μία πρόταση από την Δ.Κ.Μ. και τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανανέωσης του Επιμελητηρίου όπως έχει ήδη ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια σε κεντρικό επίπεδο και ανταποκριθήκαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ