Τελευταία Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;
Δημιουργείται Κέντρο για τα αγγειακά εγκεφαλικά
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 10:38
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Η ελληνική κουζίνα ταξίδεψε στη Νότια Κορέα

Off

Η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος στο πλαίσιο της υλοποίησης των σκοπών και των στόχων που έχουν οριοθετηθεί από την ίδρυσή της ταξίδεψε στη Νότια Κορέα στην πόλη Gwangju μετά από πρόσκληση που έλαβε από την Korea Art Industry Association, όπου και παρέμεινε για 6 μέρες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της οι chef της Ένωσης παρέδωσαν μαθήματα ελληνικής κουζίνας στους φοιτητές του τμήματος μαγειρικής του Πανεπιστημίου της πόλης με υλικά που είχε μεταφέρει από Ελλάδα και συζήτησαν μαζί τους για τα προϊόντα της γαστρονομίας της χώρας μας με καθηγητές και μαθητές.

Η ελληνική ομάδα απαρτιζόταν από τους Φώτη Χατζηπέτρο, Χάρη Λιούβα, Κώστα Γεροδήμο και με αρχηγό αποστολής τον Παγκόσμιο Κριτή και 1ο Έλληνα μέλος της Israel Master chef Academy καθώς και πρόεδρο της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος Σπύρο Δόση.

Οι αποστολές όλων των χωρών επισκέφτηκαν το World Kimchi Festival, ένα φεστιβάλ σταθμό για την Κορεάτικη γαστρονομία το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη της Gwangju υπό την αιγίδα της UNESCO. Εκεί τα μέλη όλων των χωρών διδάχθηκαν από επαγγελματίες την παρασκευή kimchi και στο πλαίσιο ανταλλαγής κουλτούρας και πολιτισμού η ελληνική αποστολή μαγείρεψε λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα, παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων με κρόκο Κοζάνης και φιστίκι Αιγίνης και Μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης συμμετείχε σαν κριτής μαζί με άλλους παγκόσμιους κριτές και τους προέδρους μαγειρικών ενώσεων των υπολοίπων χωρών και βράβευσε τους καλύτερους στον διαγωνισμό μαγειρικής όπου συμμετείχαν διάφορες σχολές της Κορέας και το τμήμα μαγειρικής του Πανεπιστημίου της πόλης.

Το αποκορύφωμα του ταξιδιού ήταν η συμμετοχή της Ελληνικής αποστολής στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Korea Chef Association. Η Ελληνική αποστολή απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία black box πίσω μόνο από την ομάδα της Κροατίας (ασημένιο) αφού στον διαγωνισμό δεν υπήρξε χρυσό μετάλλιο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η ελληνική ομάδα έλαβε τιμητικούς τίτλους και βραβεύτηκε από αντιπροσωπίες άλλων χωρών. Στον πρόεδρο της Ένωσης απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους της South Korea Master Chef Academy και αυτός με τη σειρά του τίμησε τους αρχηγούς των άλλων ομάδων με τον τίτλο των επίτιμων μελών της Ένωσης. Υπογράφηκαν σύμφωνα φιλίας και συνεργασίας και γίναν αδερφοποιήσεις με τους αντιπροσώπους των άλλων συλλόγων γαστρονομίας που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Σκοπός αυτών των αδερφοποιήσεων είναι να ανέβει το επίπεδο γαστρονομίας στη χώρα μας και στις υπόλοιπες χώρες μέσω της μαγειρικής συνεργασίας και ανταλλαγής κουλτούρας καθώς και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων εκτός συνόρων μαζί  και το επίπεδο στον τομέα του τουρισμού.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου