Επικαιρότητα

Γενναία ενίσχυση για ωφέλιμα έργα

Off

Με μία γενναία χρηματοδότηση ενισχύεται ο προϋπολογισμός της ΔΕ Παμβώτιδας για το 2017 μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να γίνου έργα και παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίσουν σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας και παράλληλα θα ικανοποιήσουν και αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. 

Όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ θα διατεθεί σε κάθε Δημοτική Ενότητα για την υλοποίηση ενός μικρού τεχνικού προγράμματος, ωστόσο η ΔΕ Παμβώτιδας εκφεύγει του κανόνα και αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη προσοχή από τη δημοτική αρχή, καθώς ενισχύεται για συγκεκριμένες έργα, μελέτες και παρεμβάσεις με ένα ποσό 700.000 ευρώ περίπου. 

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παμβώτιδας Γ. Βίνης, που έκανε λόγο για την υλοποίηση ουσιαστικά συγκεκριμένων προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών εξαγγελιών από την παρούσα δημοτική αρχή.

Έτσι, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δέσμευση μέσω της διάθεσης συγκεκριμένου ποσού για την ολοκλήρωση της μελέτης και των εργασιών, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά. 

Παρεμβάσεις ακόμη θα γίνουν στο οδικό δίκτυο της περιοχής στον Κατσικά, ενώ ικανοποιείται και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, που αναφέρεται στην κατασκευή κόμβου στον Κατσικά.

 

Ολοκληρώνεται η μετακόμιση 

της Πολεοδομίας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά στο μεταξύ η μεταστέγαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου Ιωαννιτών στο πρώην δημαρχιακό κατάστημα της Παμβώτιδας. Εκείνο που φαίνεται ωστόσο να προκύπτει είναι η επιβεβαίωση της αρχαίας ρήσης ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τις εκτιμήσεις για το κόστος των εργασιών ανακατασκευής στο κτήριο που στεγάζεται σήμερα η Πολεοδομία, δε φαίνεται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της «επιστροφής» της υπηρεσίας σε αυτό.

«Μία πρώτη εκτίμηση για τις εργασίες δείχνει, ότι ίσως χρειαστούν πλέον του 1 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του κτηρίου που ανήκει σε Κληροδότημα», τόνισε ο κ. Βίνης που «έδειξε» προς την κατεύθυνση της συγκέντρωσης των υπηρεσιών του δήμου σε ένα κτήριο, όπως είναι το ΚΕΠΑΒΙ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου