Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 06:46
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Στις αγορές της Ευρώπης με όπλο την ποιότητα

Off

Το δικό τους μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων προσπαθούν να κερδίσουν τα αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου, με βασικό τους προτέρημα την ποιότητά τους και την υψηλή διατροφική αξία.
Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην έκθεση «Food and Life», που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την προβολή και προώθηση των αγροτικών της προϊόντων σε μεγάλες αγορές – στόχους του εξωτερικού. 
Η συγκεκριμένη έκθεση θεωρείται από τις σημαντικότερες της Ευρώπης, καθώς φέτος οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τις 150.000, από τους οποίους ένας σημαντικός αριθμός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, αλλά και να αγοράσει επιλεγμένα ηπειρωτικά προϊόντα.  Αξιοσημείωτο ήταν επίσης το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι απόδημοι Ηπειρώτες, οι οποίοι συνεχάρησαν την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της και τις επιχειρήσεις για την παρουσία τους. 
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, διοργανώθηκε show μαγειρικής, όπου η βραβευμένη chef  Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, από την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων, μαγείρεψε με τα ηπειρωτικά προϊόντα πρωτότυπες συνταγές, τις οποίες και γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι. Αμέσως μετά ακολούθησε, πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το Συγκρότημα της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου, το οποίο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. 
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών που έλαβαν χώρα στο   περίπτερο της Ηπείρου, συγκαταλέγεται η επίσκεψη της Εμπορικής Ακολούθου και Αντιπροξένου του Ελληνικού Προξενείου Μονάχου κας Χριστίνας Στεφανίδου και η ανταπόδοση αυτής από τα μέλη της αποστολής στο Προξενείο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημ. Σιώλος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κατέρης αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας και στη σπουδαιότητα της εξωστρέφειας στην ευρωπαϊκή αγορά για τα ηπειρωτικά αγροτικά προϊόντα.
Θερμές ευχαριστίες για την παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηπειρωτών Μονάχου Νίκος Σταμάτης.
Επίσης, τα στελέχη της Περιφέρειας που συνόδευαν την αποστολή, είχαν  συναντήσεις με εισαγωγείς της Γερμανίας, με τους οποίους έγινε αλληλοενημέρωση για τη διευκόλυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών Ηπειρωτικών αγροτικών προϊόντων προς τη γερμανική αγορά. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου