Επικαιρότητα

Κόντρα στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας

Off

Τους λόγους για τους οποίους εξακολουθούν να αντιδρούν και μάλιστα όσο περνάει ο καιρός με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού, εξέφρασαν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εγνατία Α.Ε. 

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ, πραγματοποιήθηκε μία ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στην πώληση της Εγνατίας, όπου αναλύθηκαν οι λόγοι της αντίδρασης. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία να παραχωρείται ένας ολοκληρωμένος και σε λειτουργία οδικός άξονας, χωρίς να υπάρχει καμία διασφάλιση για τις επενδύσεις που πρέπει να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε, ότι υπάρχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνουν, ότι η Εγνατία Οδός μπορεί και να λειτουργήσει και να παρουσιάσει κέρδη διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Σύμφωνα με τον Θανάση Ματθαίου, διευθυντή λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατία Οδός Α.Ε., η αντίδραση δεν έχει συνδικαλιστικό αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο. 

«Η Εγνατία κατασκευάστηκε με χρήματα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών. Η όποια παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης από ιδιώτη δεν έχει καμία αιτιολόγηση. Εμείς πιστεύουμε ότι μία δημόσια Εγνατία με χαμηλό κόστος διοδίων μπορεί να καλύψει τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας, τα έξοδα μισθοδοσίας, καθώς επίσης να υλοποιήσει και σημαντικά έργα.

Θέλουμε την κοινωνία μαζί μας για να μην φτάσουμε πάλι στο σημείο που η απόσταση Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη γινόταν σε 11 ώρες. Μία Εγνατία που θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη θα οδηγήσει και πάλι στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Ηπείρου», τόνισε ο κ. Ματθαίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου