Επικαιρότητα

Καθαρισμοί τάφρων και ρεμάτων στη Βασιλική

Off

Ένα έργο πνοής για την τοπική κοινότητα Βασιλικής της Δ.Ε. Παμβώτιδας, που αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά την καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και την πορεία των καλλιεργειών, εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για το έργο καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων, που είχαν να καθαριστούν περισσότερες από τρεις δεκαετίες, με συνέπεια τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα και φυσικά τις ζημιές στις καλλιέργειες.
Στις πρόσφατες βροχοπτώσεις μάλιστα οι ζημιές επεκτάθηκαν και σε σπίτια της Βασιλικής, αφού οι τάφροι δεν είχαν καθαριστεί και τα νερά «εισέβαλαν» σε αυτά.
Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Απόστολο Κοσίνα να εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την ανταπόκριση στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο σημείο όπου διασταυρώνονται δύο ρέματα, λίγο πριν τον κάμπο της Βασιλικής, που καθαρίστηκε για να «αποκαλυφθεί» ένα τοιχίο, την ύπαρξη του οποίου δε θυμόταν σχεδόν κανείς από τους κατοίκους, ακόμη και από τους μεγαλύτερους σε ηλικία.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου