Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΠΟΤΑΜΙ Καλύτερες οι συνθήκες στον Κατσικά

Off

Επίσκεψη στο καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τ.Ο Ποτάμι Ιωαννίνων το μεσημέρι της Κυριακής, αποτελούμενο από τον Περιφερειακό συντονιστή Ηπείρου Μπούγια Πέτρο, τους τοπικούς συντονιστές Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Μιχαηλίδη και Χρήστο Θέμο, τον συντονιστή Άρτας Νίκο Αντωνιάδη και τον τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής του Ποταμιού Γιώργο Τσαούση. 
Οι συνθήκες σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους που έκανε το Ποτάμι με την παρουσία της πρώην βουλευτού και στελέχους του κινήματος Αντιγόνης Λυμπεράκη ήταν αρκετά βελτιωμένες για τους διαμένοντες στον καταυλισμό. 
Τα κοντέινερ που μεταφέρθηκαν διασφαλίζουν αξιοπρεπέστερη  διαβίωση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, ενώ έχει γίνει μέριμνα και για τις συνθήκες υγιεινής και σίτισης των προσφύγων. Τα στολισμένα με λαμπάκια και έλατα κοντέινερ, τα γκράφιτι και τα αυτοσχέδια έργα τέχνης που στολίζουν τον καταυλισμό, τα χαμογελαστά παιδιά που κυνηγούσαν το τόπι, τα μαθήματα που γίνονται όπως μας ενημέρωσαν σε ένα από τα κοντέινερ φανερώνουν τη διάθεση ανθρώπων που χτυπήθηκαν από τη μοίρα να μην το βάλλουν κάτω και να συνεχίζουν να προσπαθούν. 
Σαφώς και υπάρχουν ακόμη προβλήματα και  ζητήματα όπως η ηλεκτροδότηση και άλλα που χρήζουν βελτιώσεων, ωστόσο χρειάζεται να επισημαίνουμε και τα θετικά βήματα που γίνονται. Τα Χριστούγεννα που έρχονται  είναι μέρες αγάπης. Μεταξύ των άλλων συνανθρώπων και φορέων που χρειάζονται την αρωγή μας, η Τ.Ο Ποτάμι Ιωαννίνων θα ενισχύσει και την δομή των προσφύγων προσφέροντας τις προσεχείς ημέρες ρούχα και τρόφιμα.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου