Επικαιρότητα

«Γνωρίζω τα Μουσεία της πόλης μου»

Off

Νέο κύκλο περιπάτων με τίτλο: «Γνωρίζω τα Μουσεία της πόλης μου» κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ξεκινά η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση τόσο των εαρινών περιηγήσεων στο Κάστρο, στην Παλιά Αγορά και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης όσο και των πρόσφατων φθινοπωρινών θεματικών περιηγήσεων στο νησί της πόλης και στην Καστρίτσα και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και του εξαιρετικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η δράση.
Η πρώτη περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στα Μουσεία της Εσωτερικής Ακρόπολης (Ιτς καλέ) του Κάστρου Ιωαννίνων το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου  και ώρα 10:00 π.μ. 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
– Βυζαντινό μουσείο Ιωαννίνων (κυρίως κτήριο): Ανάπτυξη και παρουσίαση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου (Διάρκεια: 45’).
– Θησαυροφυλάκιο και συλλογή Αργυροχοΐας Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων.  Ανάπτυξη και παρουσίαση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων και από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου (Διάρκεια 30’).
– Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρου στο «Φετχιέ» τζαμί και παρουσίαση της έκθεσης με τίτλο «Από την Άπειρο χώρα στην Μεγάλη Ήπειρο. Ηπειρώτες ακολουθώντας την υπερπόντια μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Τέλος του 19ου αιώνα έως τον Μεσοπόλεμο», που οργανώθηκε από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παρουσίαση από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου (Διάρκεια 20’).
– Μουσείο Αργυροτεχνίας Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Πειραιώς. Ανάπτυξη και παρουσίαση από υπαλλήλους του Μουσείου (Διάρκεια 45’).
Σημαντικές πληροφορίες:
– Σημείο συνάντησης: Είσοδος της Εσωτερικής Ακρόπολης (Ιτς καλέ) του Κάστρου Ιωαννίνων, ώρα 10:00
– Δωρεάν είσοδος στο Βυζαντινό Μουσείο
– Τιμή εισιτηρίου για το Μουσείο Αργυροτεχνίας: 1,5 ευρώ
– Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής λόγω αναγκαίας ολιγομελούς ξενάγησης των συμμετεχόντων στους μουσειακούς χώρους.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, αναφορικά με την επόμενη επίσκεψη σε Μουσεία της πόλης. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ελένη Δερβένη στο τηλ. 2651007319 ή να στείλετε email: ederveni@cc.uoi.gr.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου