Επικαιρότητα

Φυλάκιση δύο ετών στον διευθυντή της Σχολής

Off

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή και με το δικαίωμα έφεσης το οποίο ήδη ασκήθηκε, τιμωρήθηκε ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Κ. Μάντζαρης από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημμάτων, στην πρώτη δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη.
Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς στον πρώην διευθυντή όχι όμως στην δεύτερη και τον τρίτο κατηγορούμενο, την κα Παπαπέτρου, ως υπεύθυνη λειτουργίας της Εστίας και τον πρώην υπουργό και βουλευτή Χρ. Μαρκογιαννάκη, οι οποίοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο.
Την έκπληξή του για την απόφαση καταδίκης του εντολέα του εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μάντζαρη, Αλ. Κούγιας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσει πανηγυρική αθώωσή του στο Εφετείο.
«42 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω δει αθώο άνθρωπο, τελικώς, να καταδικάζεται. Θυμηθείτε τη σημερινή ημέρα, όταν θα γίνει το Εφετείο και ο κ. Μάντζαρης θα αθωωθεί πανηγυρικά. Ήδη ζητήσαμε να καθαρογραφεί γρήγορα η απόφαση και να γίνει το Εφετείο πριν το καλοκαίρι.
Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη σύνθεση του δικαστηρίου έκανε λάθος», τόνισε αρχικά ο κ. Κούγιας για να προσθέσει πως ρόλο στην απόφαση έπαιξε και η κοινωνική πίεση που ασκήθηκε.
«Οι δικαστές το γνωρίζουν αυτό καλύτερα, όμως εγώ είδα από την αρχή μία προκατάληψη από την πρόεδρο απέναντι στον εντολέα μου. Το τραγικό για τον κ. Μάντζαρη που είναι δημόσιος υπάλληλος είναι αφενός το στίγμα της πρωτόδικης καταδίκης και αφετέρου ότι χάνει τη δουλειά του, τουλάχιστον μέχρι να αθωωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με αγωγές θα απαντήσει 
ο Μαρκογιαννάκης
Δεδομένη είναι η ικανοποίηση στο στρατόπεδο του πρώην υπουργού και βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη που αθωώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο και σε γραπτή του δήλωση επιφυλάσσεται για προσφυγή στη δικαιοσύνη. «Με τη σημερινή ομόφωνη απόφασή  τους οι έντιμοι Εφέτες των Ιωαννίνων, με τη σύμφωνη πρόταση της κ. Εισαγγελέως της έδρας, έθεσαν τέλος στην 20μηνη προσωπική και οικογενειακή μου άδικη ταλαιπωρία, που είχε σχέση με τη δήθεν συμμετοχή μου στην υπόθεση που κατέληξε στο θάνατο του μαθητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Β. Γιακουμάκη.
Όσοι με συκοφάντησαν, με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους, όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται. Νιώθω όμως την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με ευπρέπεια, σοβαρότητα και επιφυλακτικότητα αντιμετώπισαν την επιχειρηθείσα ηθική μου εξόντωση, ιδιαιτέρως δε τους άξιους συναδέλφους μου δικηγόρους Αντώνη Φούσα (Αθηνών) και Κώστα Τζούμα (Ιωαννίνων), οι οποίοι πιστεύοντας στην αθωότητά μου, με μαχητικότητα και δικονομικό ήθος με υπερασπίστηκαν ενώπιον του Εφετείου Ιωαννίνων κατά την πολυήμερη διαδικασία».
Την ικανοποίησή τους για την απόφαση εξέφρασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Μαρκογιαννάκη Κ. Τζούμας και Αντ. Φούσας.

Αποδόθηκε δικαιοσύνη
Ο συνήγορος της κας Παπαπέτρου Δημ. Δήμος τόνισε ότι κατά τη διαδικασία το κατηγορητήριο κατέπεσε σε ό,τι αφορά στην εντολέα του και στις ευθύνες που αυτή είχε.
«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει πως η δίκη αυτή γίνεται σε ένα περιβάλλον έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Είχαμε την τύχη να πέσουμε σε ένα έμπειρο δικαστήριο που έκρινε με βάση αυτά τα στοιχεία για την εντολέα μου», τόνισε ο κ. Δήμος.

Η οικογένεια Γιακουμάκη

Σε αντίθεση με τις ημέρες της ακροαματικής διαδικασίας, στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων την Τετάρτη δεν παρέστησαν οι γονείς και τα συγγενικά πρόσωπα του Β. Γιακουμάκη. Ο συνήγορος της οικογένειας Δημ. Μπούκας περιορίστηκε να δηλώσει πως η οικογένεια δεν έχει λόγο να χαρεί για κάτι αφού αυτό που κάνει, με περισσή αξιοπρέπεια, είναι να αναζητά την απόδοση της δικαιοσύνης. «Περιμένουμε τις εξελίξεις στο επίπεδο της κύριας δίκης και την απόδοση ευθυνών», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου