Πολιτισμός

Η γιορτή αρχίζει με φως και θέαμα

Off

Στη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων θα γίνει, απόψε στις 9 το βράδυ, η επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο και το Επιμελητήριο. 
Ο δήμος, προσπαθεί με το πρόγραμμά του να κάνει εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους τους γιαννιώτες αλλά και τους επισκέπτες, ενώ προγραμματίζει και αποκεντρωμένες εκδηλώσεις. 
Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και διανθίζεται από πολλές και διαφορετικές δράσεις μεταξύ των οποίων μουσικές παραστάσεις, θεατρικές εκδηλώσεις και πολλά δρώμενα. 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα διαρκέσουν ολόκληρη την περίοδο των γιορτών.  «Η γιορτή αρχίζει, η πόλη αλλάζει, με περισσότερο φως» τονίζει μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος. 
Η επίσημη ώρα έναρξης είναι στις 9 το βράδυ. Υπό τους ήχους Βιενέζικης κλασικής μουσικής και σύγχρονων ρυθμών Pop και Rock των Macondo, φωτιζόμενο αερόστατο ανυψώνεται για μία ονειρική πτήση πάνω από την πόλη, ενώ στο έδαφος, ανάβουν τα λαμπιόνια του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, ζογκλέρ και χορευτές συμμετέχουν σε θεματικές παραστάσεις. 

Πλούσιο πρόγραμμα 
και από το ΔΗΠΕΘΙ
Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ Αλέκα Βακαλοπούλου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα όσα οργανώνονται από το Θέατρο για μικρούς και μεγάλους. Οι παραστάσεις θα είναι πολλές και τα παραμύθια θα ακούγονται κάθε μέρα από τις 19 Δεκεμβρίου και μετά. Παραμύθια στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα που ανοίγει τις πόρτές του και υποδέχεται τους μικρούς μαθητές αλλά και τους πιο μεγάλους που τους αρέσουν τα παραμύθια. 

Το Επιμελητήριο έχει και αυτό την δική του δράση καθώς συμμετέχει στη γιορτή με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στηθεί στην Πλατεία Πάργης. Πρόκειται για μια πρόταση του Επιμελητηρίου σε συνδυασμό με τον γιορτινό διάκοσμο των καταστημάτων για να προσελκύσουν περισσότερους πολίτες και επισκέπτες που θα γιορτάσουν στα Γιάννενα τις γιορτές. 

Το Πνευματικό Κέντρο
 παρουσιάζει 
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βασίλης Καλούδης κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος και να μπουν όλοι στο πνεύμα των γιορτών στέλνοντας παντού το μήνυμα της αγάπης!

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου